17. jul
SØPPEL. «Jeg blir like forundret hver gang. Der kommer jeg med mitt søppel, og søppel er søppel, og så møter jeg bare vennlighet og hjelpsomhet,» skriver Eli Helgheim. På bildet er avtroppende daglig leder for ØRAS, Pål Torneby. Arkivfoto: Glen Widing
 
- Tusen takk, ØRAS
LESERBREV. En stor sommerhilsen og takk til ØRAS-gjengen.

Publisert: 27.jul.2015 14:05
Oppdatert: 27.jan.2017 13:20

Dette blir bare en stor smile- og takke-tekst til at ØRAS finnes og til den flotte servicen som møter meg hver gang jeg er der! I sommer har det vært vær for rydding, maling og kasting, så jeg har vært der flere ganger. Og jeg blir like forundret hver gang. Der kommer jeg med mitt søppel, og søppel er søppel, og så møter jeg bare vennlighet og hjelpsomhet. Jeg kan ikke vite hva som rører seg på innsiden av dette arbeidsmiljøet, og om sjefen er en fin fyr og sånn, og de har nok sine oppgjør som alle andre gode familier, men fra kundesiden ser det svært bra ut!
Det første jeg møter etter å ha passert porten, er en hyggelig person som svarer på alle spørsmål og gir meg flere avfallsposer hvis jeg trenger det. Så kjører jeg kanskje først bort til teltet som står der og bare gir bort ting. Man kan sette inn hele møbler og diverse, og man kan finne seg en bok eller en stol helt gratis - og det gjør jeg rett som det er. Neste stopp er alle korgene for elektriske artikler - og det er et trist syn med alle «nye» ting som kastes etter kort tids bruk - men det er orden i galskapen. Så er jeg innom stasjonen for farlig avfall. Jeg setter fra meg batterier og lyspærer, malingskoster og annet søl, og er glad for at jeg får ryddet og kastet. Det er ikke alt som er like godt sortert, og de som tar imot «sølet», tenker nok sitt, men de sier ikke noe - her er absolutt ingen pekefinger som ber meg skjerpe meg, selv om jeg kanskje burde det. Neste stopp er kanskje «behandlet treverk», «papp», «husholdningsplast», «kanner», «hardplast» og «brennbart etter sortering». Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal kaste ting, og man kan ikke kaste alt i «brennbart». Og her kommer igjen min forbauselse, pedagogikken er formidabel, her er holdningen hjelpsomhet og vennlighet, ikke kontroll og sjekk. De ser ut til at de stoler på meg, og dette gjør at jeg også prøver å gjøre så godt jeg kan. Det kan hende jeg vil hjelpe miljøet vårt, det vil jeg nok, men jeg tror virkelig at jeg har blitt en flinkere «sorterer», fordi ØRAS-folkene er som de er.
Siste stopp er hageavfall. Her bare kjører jeg inntil en mur, lemper mine poser, og så er det like i nærheten, en plass hvor jeg kan kaste mine poser. Og hvis jeg trenger kompostjord, kjører jeg bare rundt igjen og kjøper det. Alt er lagt til rette for meg og mitt søppel. Tusen takk! Jeg kommer igjen!
Eli Helgheim, Eidsvoll
LES OGSÅ:
ØRAS-jord med Norges første øko-godkjenning
Økt miljøbevissthet med ny skolestue

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no