21. jul
SOLGT. Huset i Ålborgvegen i Eidsvoll ble solgt for drøye én million kroner. Den nye eieren ser stort potensial i eiendommen. Foto: Bjørn Inge Rødfoss
 
Dette huset ble solgt for 270.000 kroner over takst
LEDER. Huset på bildet er 154 år gammelt. Nå er det solgt til langt over takst.

Publisert: 04.jun.2015 14:25
Oppdatert: 27.jan.2017 13:14

Salgssummen for boligen med 1,6 mål tomt, og som ligger tre kilometer fra Eidsvoll sentrum, gikk for 1.020.000 kroner. 270.000 kroner over takst.
EUB har denne våren fokusert på falleferdige «rønner» som står rundt omkring i vårt distrikt. Steder som en gang i tiden var praktboliger, men som gradvis har forfalt.
Hva som er ei rønne, og hva som er en bolig med behov for totalrenovering, vil nok ofte være litt avhengig av øyet som ser. Boligen på bildet hører mest sannsynlig hjemme i sistnevnte kategori, mens mange av de husene EUB har omtalt har forfalt så kraftig at de kanskje ikke kan reddes. Og skal de reddes vil det kreve en omfattende restaurering.
Men flere av husene har et stort potensial. Enkelte av dem har også en beliggenhet som gjør at det bør være mulig å finne kjøpere. Interessen for boliger i vår region er ekstremt stor, og ikke alle vil bo i en treroms leilighet i femte etasje i et nybygg, for å ta et eksempel. Det krever imidlertid at dagens eiere faktisk tar et initiativ, og ikke kun lar husene forfalle. Et hus i forfall er ikke kun eierens utfordring; det bidrar til visuell forsøpling, og sikres ikke husene skikkelig, utgjør de en fare for barn og dyr - kanskje også nysgjerrige voksne.
Hva som skjer med huset på bildet er uklart. Den nye eieren håper å kunne få det til å skinne igjen, alternativet er å bygge noe nytt på tomta. Vi håper på renovasjon, men det viktigste er at det skjer noe som forhindrer videre forfall.
LES OGSÅ: Lover å rive forlatt rønne på attraktiv tomt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no