15. jun
YTRINGSFRIHET. «Må man ha en politisk tilhørighet for å uttale seg i avisene? Eller er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene,» skriver Berit R. Ruud. Foto: Kristian Westgård
 
«Er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene?»
LESERBREV. Berit R. Ruud vi fortsette å skrive.

Publisert: 20.feb.2017 11:04
Oppdatert: 06.mar.2017 11:15

Jeg har engasjert meg i en del saker i lokalavisene under rubrikkene Debatt og Lesernes mening. Det har vært små og store innlegg av ymse slag.
Israel-Palestina-konflikten, utbygging av Jessheim og -marka, dagligvarehandelen, Parktoppen-utbyggingen, ros til diverse personer, kritisk blikk på fastleger og politikere, Trump og så videre
Mine innlegg har blitt positivt mottatt, både ved personlig kontakt, telefonsamtaler og i avisomtaler. Men i dag fikk jeg en ny opplevelse.
En norsk mann ringte meg angående innleggene og ville vite hvilken politisk partitilhørighet, eventuelt hvilken organisasjon jeg var medlem av. Det burde jeg absolutt være og opplyse om, ifølge ham, og det måtte jo være SV!
Jeg fortalte, som sant var, at jeg hadde ingen politisk tilknytning. Jeg er ikke medlem av noe parti, og jeg står heller ikke i noen politisk organisasjon. Jeg er fri og uavhengig. Jeg skriver om urettferdighet og saker som engasjerer positivt eller negativt, og kan ikke settes i noen bås.
Den ene dagen finner jeg noe som Venstre, MDG, SV står for, den neste kan det være Aps eller Høyres hjertesak eller annet som er på agendaen.
Må man ha en politisk tilhørighet for å uttale seg i avisene? Eller er det slik at kvinner skal tie og holde seg til grytene? Er det ikke ytringsfrihet i dette landet? Jeg har ikke skrevet noe jeg ikke kan stå for!
Jeg ser jo at mange politikere har innlegg i debattspaltene, men dette er da langt fra et must?! Vi på grasrota må også få mene noe. Det har både politikere lokalt med Espelund i spissen og rikspolitikere oppfordret til. De har sågar sagt at altfor få gidder å engasjere og uttale seg!
Så herren fra Gardermoen må nok regne med at jeg fortsatt vil skrive om mitt engasjement - så lenge det blir publisert. Og så får han heller i klartekst fortelle hvorfor det er så viktig å stå fram med et politisk parti i ryggen. Jeg har blitt lyttet til hittil, enig eller uenig.
Berit R. Ruud
Jessheim
LES OGSÅ: Den gode nabo

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no