18. jul
MAGNET. Dagligvarehandel er en kundemagnet som trengs ved etablering av handelsparker langs E6.
 
Kampen om handel langs E6
LEDER. Kampen om E6-kundene hardner til, eller rettere sagt kampen om å få lov til å drive handel langs E6.

Publisert: 27.nov.2016 22:27
Oppdatert: 27.jan.2017 14:44

Etter at EUB fortalte at planene for Dalkrysset handelspark ved Vestbysvingen var avhengig av tillatelse til å etablere en dagligvareforretning, har flere aktører meldt seg på.
Tron Erik Hovind, på vegne av Mathiesen Eidsvold Værk ANS, har stilt spørsmålet om ikke samme regler burde gjelde for næringsområdet ved Ormlia som for Dalkrysset handelspark
I EUB ble det i forrige uke presentert planer for en handelspark ved E6 på Kløfta der initiativtakerne også har satt som forutsetning for etablering at det gis tillatelse til en dagligvareforretning.
I tillegg vet man at det er et stort næringsområde ved avkjøringa til Jessheim, der blant annet Plantasjen er, der det også er ønsket dagligvarehandel.
Dette viser to ting: At dagligvarehandelen er viktig fordi den generer kunder hver dag. De store kjedene som driver såkalt plasskrevende handel, som bilforretninger, byggevarer, møbler, hotell og gartnerivirksomhet trenger en daglig kundemagnet. Det andre er at satsingen på handel ikke synes å ha noen grenser.
Myndighetene har noen utfordringer her. Skal de etablerte sentrummene på Kløfta, Jessheim og Råholt vernes ved å si nei til detaljhandel langs E6, eller skal man si at dagligvarehandel, som også trenger gode parkeringsmuligheter, bør sidestilles med en møbelbutikk? Skal man si ja eller nei til arbeidsplasser? Hva slags utvikling ønsker man i kommunen, både i sentrummene og langs E6? Kundenes ønsker, markedet og politikerne er neppe samstemte.
EUB har allerede fortalt en del om uenighetene der vegvesenet allerede har fått urettmessig kjeft. Vesenet er satt til å følge opp overordnede retningslinjer for blant annet handel langs E6. Fylkeskommunen og fylkesmannen skal også inn. Det er dermed et godt stykke fram til at Eidsvoll kommunes positive vedtak for Dal handelspark kan realiseres. Blir det slik, kan det også skape presedens for flere steder.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no