25. jun
OPPBEVARING. «For meg ser det ut som Vilberg helsetun er en stor oppbevaringsboks for gamle mennesker,» skriver Synnøve Solberg. Som beskriver seg selv som en godt voksen dame som slett ikke gleder seg til å «parkeres» på helsetunet.
 
Livet på Vilberg helsetun
LESERBREV. I snart to år har jeg, med noen få unntak, besøkt Vilberg helsetun to ganger i uka.

Publisert: 14.des.2015 14:29
Oppdatert: 27.jan.2017 13:45

De jeg besøker setter veldig pris på at jeg kommer. Prater litt med andre også når det passer sånn. Alle syns de har det bra. De får stell og mat og en seng å sove i, men omtrent alle syns at det skjer så lite.
Jeg syns det er veldig trist å se de gamle i rullestol eller med en rullator trille fram og tilbake, og noen bare sitter i en stol og glaner i veggen. For meg ser det ut som Vilberg helsetun er en stor oppbevaringsboks for gamle mennesker.
For en tid siden var Svein med trekkspillet og Kjell med kjente og kjære sanger der og underholdt en times tid. Gjett om de gamle koset seg. Noen trampet takten, andre prøvde å synge med, og alle klappet. Det var mange som satte pris på den timen.
Så kjære frivillige som har noe å bidra med. Ta en tur på helsetunet og spill, dans, syng, les eller prat med de gamle. Det vil sette så stor pris på det. Barnehagebarn liker å synge, er det veldig vanskelig å få til en sangstund iblant?
Besøkstjenesten er også en kjærkommen gjest, men de rekker jo heller ikke innom så mange. Det burde vært en liten kafékrok der, hvor de som er oppegående kunne møtes og sitte å prate over en kaffekopp.
Og kjære politikere! Foran hvert eneste valg står dere og deler ut program med pene ord om alt dere skal gjøre når dere kommer til makta.
I høst var jeg så lei dette at jeg ikke tok imot de programmene. Det er jo bare fagre løfter hver eneste gang. Etter valget blir det stille, alle løftene blir lagt i skuffen til neste valg.
Men rett skal være rett. Nå har jeg faktisk lest i avisen at de tenker litt på helsetunet. De skal få vekk dobbeltrommene. Og det er bra. Såpass privatliv som et rom for seg selv, er vel noe alle har krav på.
Betjeningen på helsetunet gjør en kjempejobb. De er blide og tålmodige, men det er altfor få av dem. De har ikke fem minutter å sløse bort på prat. De løper rundt hele tiden. Mat og stell er vel og bra, men de gamle er faktisk mennesker med behov for litt sosial kontakt av og til. Ikke alle har familie som kan besøkte dem ofte.
Det kan da ikke koste all verden å gi dem litt hygge i ensomheten, eller?
Med ønske om en riktig god jul til alle som leser dette.
Synnøve Solberg, Eidsvoll
LES OGSÅ: Slik blir sykehjemmet med åtte nye plasser og den nye legevakta i Eidsvoll
SE VIDEO: Her forklarer politikerne hvorfor eldre må ligge på dobbeltrom

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no