17. jul
NYTTIG. Bruker du innstillingene på Facebook aktivt, får du mer ut av tjenesten.
 
Opprydding på Facebook
INNSPILL. Roger Aarli-Grøndalen får tilbake troen på Facebook som nyhetskanal.

Publisert: 31.jul.2015 15:40
Oppdatert: 27.jan.2017 13:23

En kraftig opprydding har gjort Facebook til sommerens nyhetskanal. Kombinert med appene Nuzzel og Pocket.
I slutten av april 2007 opprettet jeg min Facebook-profil. Det begynner å bli noen år siden. Den første tiden var jeg som en våryr kalv som nettopp hadde kommet ut på beite. Jeg spratt rundt, fant nye venner og druknet alle i informasjon om uvesentligheter.
Gradvis ble jeg lei, og i lange perioder de neste årene var det uker hvor jeg nesten ikke var innom. I 2008 oppdaget jeg Twitter, og raskt ble dette en ny favoritt. Den gang hadde jeg også en jobb hvor Twitter var svært nyttig. Daglig fant jeg ideer til saker vi kunne skrive om på klikk.no, hvor jeg den gang jobbet, i tillegg til andre ting som interesserte meg.
Så ble jeg lei av Twitter også, og lenge brukte jeg kun sosiale medier i jobbsammenheng. I årene jeg har vært ansatt i EUB har jeg jobbet aktivt med avisens Facebook-side, men strengt tatt ikke vært så interessert i min egen. Det er begrenset hvor morsomt det er å få vite at det «endelig er helg» fra de samme personene hver uke, for å sette det hele litt på spissen. Derimot har det vært interessant å følge EUB på Facebook. Da jeg startet i avisen sommeren 2012 bidro Facebook med under 10 prosent av trafikken inn til eub.no. I det jeg skriver dette utgjør den nesten 25.
Før sommerferien bestemte jeg meg imidlertid for å rydde opp på Facebook. Oppdateringer fra alle «venner» som var til mer irritasjon eller glede, ble skjult. Jeg gjorde også en gjennomgang av hvilke nettsider og personer jeg fulgte.
Resultatet? Ganske raskt ble Facebook-feeden min endret til en nyhetsstrøm med det beste fra ulike medier og personer som jeg har glede av å følge. Facebook-appen, som tidligere har vært bortgjemt på «side 4» på min iPhone, er nå tilbake på startsiden.
Twitter har jeg ikke funnet tilbake gleden ved. Min indirekte er vi igjen blitt venner. På vårparten fikk jeg tips om appen Nuzzel. Denne kobler man med sin Twitter- og Facebook-profil. Og det den da gjør, er å presentere de sakene som deles flest ganger av de personene man følger.
I praksis er det mest fra Twitter som dukker opp. Men i motsetning til å gå direkte inn på Twitter, slipper jeg alle diskusjoner og morsomheter som strengt tatt ikke interesserer meg, og får kun lenker til artikler og blogger. For min del mye stoff om mediebransjen i både inn- og utland.
Sjekker jeg denne morgen og kveld får jeg med meg det meste. Koblet mot en annen app, Pocket, kan jeg også lett mellomlagre alt jeg finner. Fordi den digitale informasjonstilgangen er så stor, har de færreste av oss tid til å lese alt vi kommer over når vi finner det. Jeg har de siste årene testet mange apper og tjenester beregnet for å lagre artikler i påvente av tid til å lese. Så langt er Pocket den beste.
Brukes denne samme med Nuzzel og Facebook har jeg fått mitt eget digitale magasin tilpasset min smak - og som stadig oppdateres med nytt lesestoff. Nevnte jeg også at appene er gratis?
Det var dagens an­be­falinger.
LES OGSÅ: EUB med ny digital strategi

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no