26. apr
TRAFIKKFARLIG. Når biler parkeres på fortauet, må forgjengerne ut i vegbanen og det er farlig, påpeker Rune Ness og Hilde Marie Braaten i Bane Nor.
 
Ulovlig parkering
LEDER. Det er ikke første gang vi på denne plass skriver om parkering ved trafikknutepunktene, jernbanestasjonene, på Øvre Romerike.

Publisert: 17.feb.2017 11:43
Oppdatert: 01.mar.2017 11:54

Alt tyder på at situasjonen ikke er særlig bedre enn før.
Kapasiteten er kort og godt for dårlig i forhold til alle de som reiser med tog, stort sett til og fra jobb i Oslo og på Gardermoen. Samfunnet ønsker mindre bilbruk og det følges opp av innbyggerne ved at bilistene kjører til stasjonene og tar tog.
Samfunnet ønsker også at togpassasjerene enten skal gå, sykle eller ta buss til stasjonene. De som bor nær nok, følger opp dette med å sykle eller gå, men de som bor litt lenger unna har ikke tilbudet som samfunnet mener de skal bruke, nemlig tilbringertransport med buss. Til det bor vi fortsatt for spredt i dette landet. Alle bor ikke tett på trafikknutepunktene, selv om dagens politikk tilsier at det skal bygges nye boliger sentrumsnært for å spare miljøet.
Dermed oppstår det daglig tilbakevendende problemet: det er for få parkeringsplasser ved nær sagt alle togstasjoner. Når noen finner ut at det går an å parkere på et ennå ikke helt ferdigstilt fortau, så gjør flere det. Det sees på som en vegkant inntil fortauet er ferdig.
Det er kort og godt fortvilelsen over at det stadig er for få parkeringsplasser som gjør at bilistene bruker de plasser de finner så nær stasjonen som mulig.
Det er ikke nok å si at flere skal sykle eller gå, man må gjøre noe med problemet, som er at mange faktisk må bruke bil til og fra stasjonene. Her må samfunnet stille opp for å nå sine egne mål for kollektivtrafikken.
LES OGSÅ: Jernbaneverket trenger større plass ved Eidsvoll stasjon

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no