25. jun
UTBYGGING. Hanne Strømberg mener det må bygges terrasseleiligheter i Sundet. Ikke «billige blokker».
 
Vi må tenke langsiktig, større terrasseleiligheter er løsningen
LESERBREV. Råholt er nå klart ledende innenfor handelsnæring og ny boligbygging i kommunen, stor vekst.

Publisert: 27.feb.2017 14:54
Oppdatert: 01.mar.2017 15:17

Det er bra, antall arbeidsplasser og skatteinngang vokser i vår kommune. Her planlegges det nå mange små og mellomstore leiligheter i tilknytning til jernbane- og busstilbud. Sundet kan ikke bli like stor med hensyn til handel, «det toget har gått».
Hva gjør vi da med Sundet? Jo, vi tar vare på det som er spesielt med dette stedet. Vi må nå stå opp og bevare det som er unikt her. Dette må bli et «nytt Drøbak» og ikke en drabantby. Vi kan ha høye blokker i sentrum og lave bygninger rundt. De som ønsker å bygge rett utenfor sentrumskjernen må bygge terrasseleiligheter som finner sin plass i topografien, eller lave «town house». Dette vil tiltrekke seg folk med god økonomi og selges til god pris. Dette må bli Sundet sin profil. Fem «billige blokker» fra Solli plass og ut til hovedveien vil ødelegge alle muligheter for Sundet til å bli en perle på Romerike. Sundet blir en drabantby.
Vi har til nå hatt for få store attraktive leiligheter i Sundet. Den største leiligheten som lå ute for salg i Skibladnersvingen var på cirka 100 kvadratmeter. Folk lå i soveposer for å sikre seg de største leilighetene på Brygga. Vi må tenke langsiktig, større terrasseleiligheter er løsningen. Markedet for større leiligheter er her. Større terrasseleiligheter vil generere større skatteinntekter over tid. Det vil også sørge for god handel i Sundet.
Utbyggere tjener mer på mange små billige leiligheter, det kan vi ikke ta hensyn til. Utbyggere må ikke få ta over styringen her. Det er folket, ved våre politikere, som må sette premissene. Jeg tenker dette kan bli en god valgkampsak.
Kommuneadministrasjon og politikere må være sitt ansvar bevisst og vite at de bygger for framtiden. Kommunen sin tomt ved Rubis må bli park, som Høyre allerede har foreslått, Jens Aalborg.
Mange nye boenheter betyr mange barn i og rundt sentrum. Barn trenger friarealer. Plassen foran gamle Vilberg skole må også forbli en ball- og skøytebane.
Ja, vi må bygge for framtiden.
Hugo Aurdal hadde et svært godt innlegg i EUB.
Hanne Strømberg
Eidsvoll

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no