23. jul
TANGENTKUNSTNER: Polske Grzegorz Niemczuk er kjent i hele verden for sitt pianospill. Søndag gjester han Panorama, og de beste elevene i Eidsvoll kulturskole får egen mesterklasse med ham. Foto: Presse
 
– Mesteren er tilbake
I 2010 var han en anonym akkompagnatør på kafékonsert i Eidsvoll. Nå kommer Grzegorz Niemczuk tilbake med konsert og mesterklasser, og har utviklet seg til å bli en internasjonal pianostjerne.

Publisert: 11.okt.2017 11:30
Oppdatert: 09.okt.2017 11:43

En lørdag ettermiddag i juni 2010 ble det holdt en konsert i kafé Henrik med en ung og lokal sanger. Bak pianoet satt en ukjent akkompagnatør på piano.

– Alle de tilstedeværende skjønte umiddelbart at dette var et helt unikt talent. Det var slik det hele begynte, sier Jens R. Christiansen.

Den polske pianisten ble sporenstreks invitert tilbake for å holde en egen pianokonsert på det store flygelet i Panorama. Og han kom tilbake og holdt nyttårskonsert i Panorama påfølgende nyttår.

Kommer tilbake igjen

Etter dette har en rekke arrangører i både Norge og resten av verden fått øynene opp for den prisbelønte pianisten – med turneer og opptredener i blant annet Ecuador, Japan, Singapore, Brasil og Peru. Nå i oktober kommer han tilbake til Norge for å holde seks konserter, deriblant i Panorama i Eidsvoll søndag. Konserten heter «Mesterverk for piano».

– Et program bestående av de mest virtuose, de vakreste og de mest kjente verkene av Beethoven, Mozart, Chopin, Liszt, Tsjajkovskij og Schumann. Kveldens krevende program vil til fulle vise Grzegorz Niemczuks virtuositet og hans evne til å formidle hvert enkelt musikkstykkes følelsesmessige dybde, lokker Christiansen.

Et samarbeid

Konserten i Eidsvoll er et samarbeid mellom Grzegorz Niemczuk og Eidsvoll kulturskole. Alle kulturskolens elever får derfor fri adgang til konserten og pianisten vil holde gratis mesterklasser for de beste av kulturskolens pianoelever dagen etter konserten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no