26. jan
FAVORITTBYEN: Det er liten tvil om at Jessheim er favorittbyen til Anniken Huitfeldt og Tonje Brenna. Begge bor på Jessheim og er naboer, venninner og politisk aktive i Ap.–Det er morsomt å bo et sted der det skjer. Jessheim er spennende, og det er stor utvikling hele tiden. Det aller meste som skjer på den fronten er positivt, sier Anniken Huitfeldt.
 
– Jo mer vi vokser, desto viktigere blir Jessheimdagene
Fantastiske festivalminner står i kø for venninnene og naboene Anniken Huitfeldt og Tonje Brenna. – Årets store høydepunkt blir Diaz under Jessheimdagene, uten tvil, sier de to.

Publisert: 07.aug.2017 09:00
Oppdatert: 06.aug.2017 21:03

De sitter ved Nordbytjernet. Jessheimdagene står for tur, noe de begge gleder seg stort til. Det er noe ekstra spesielt med denne tiden på året. Det er spenning i kroppen. Det er på tide å treffe igjen gamle kjente.

– Da jeg var liten var tivoli ensbetydende med Jessheimdagene. Det kom alltid hit da. Det var mye som skjedde på scenene. Underholdningen synes jeg bare er blitt bedre og bedre. Det er noe for alle aldre, og du møter folk du ikke har møtt på lang tid. Det er kanskje det aller fineste, sier Anniken Huitfeldt.

– Vi er mange venner som bor her i byen, og vi prioriterer å treffes under Jessheimdagene. Da bestiller vi billetter og går på konserter sammen. Da jeg gikk på skolen var Jessheimdagene alltid siste uka før ferien var slutt. Da møttes klassevennene igjen etter en lang ferie. Som tenåring var det helt klart tivoli som var greia. Vi hang, spiste sukkerspinn og popkorn og kjørte tekoppene, sier Tonje Brenna.

Flere store høydepunkter

Ett av høydepunktene de trekker fram er Katzenjammer-konserten i 2013. Eller da Diaz kom til sin egen konsert i helikopter i 2000. Det skjer ikke hver dag i Storgata på Jessheim. Det spiller selvsagt ingen rolle at det ikke skjedde under Jessheimdagene. Festen ble arrangert for å feire slippet av Diaz sin debut-CD «2050». Etter postnummeret. Platen ble signert på den lokale 7-Eleven-kiosken.

– Jeg glemmer heller ikke da yngstemannen min skulle få ansiktsmaling under Jessheimdagene. Du kunne velge forskjellige ting, og alle satset på Spiderman eller Batman. Da sa han bare at han ville være ku. Ingen treåringer velger å bli malt som det i ansiktet. Både hun som skulle male ham og jeg lo godt av det, sier Anniken.

Viktig bindeledd

Begge ser viktigheten av Jessheimdagene. Som bidragsyter til å bevare byens sjel og identitet. Det handler om tilhørighet og å kjenne sin plass.

– Vi som bor på Jessheim har ganske få ting som binder oss sammen. Byen er et sted utenfor Oslo hvor vi oppbevares, så pendler mange til og fra på jobb utenfor kommunen. Vi har Nordbytjernet, heier på Ull/Kisa og kanskje LSK og så har vi tradisjoner som Jessheimdagene. Det er ikke så mye annet. Jo mer vi vokser, desto viktigere blir slike tradisjoner, sier Tonje.

– Jeg reiser mye rundt i Norge i jobben min, men det er hit mange kommer. Det er morsomt å bo et sted der det skjer. Jessheim er spennende, og det er stor utvikling hele tiden. Det aller meste som skjer på den fronten er positivt, sier Anniken.

Og årets høydepunkt? Spørsmålet er nesten for dumt til å bli stilt. Diaz-konserten naturligvis. Den er for øvrig også det Else Kåss Furuseth, også hun fra Jessheim, ser mest fram til i år.

– Krompen fra Jessheim, selveste Diaz, er det jeg gleder meg aller mest til. På en god andreplass er Kjell-Elvis. Jeg har sett begge flere ganger. Kjell-Elvis vinner på dressfronten (ofte hvit), men Diaz løftet taket på Kjellern til himmels før jul. Gleder meg til vi sammen skal putte en J oppi lufta. Det er Jessheim for alltid, sier Else Kåss Furuseth. Så gjenstår det å se om Diaz lander med helikopter denne gangen også. De som var på Jessheim-konserten hans før jul har etter sigende fortsatt ikke landet.

Fakta Brenna og Huitfeldt

  • Bor begge på Jessheim og er bypatrioter på sin hals.
  • Har lang fartstid i politikken for Ap. Brenna var Akershus Aps fylkesordførerkandidat ved fylkestingsvalget i 2015. Brenna har tidligere vært politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet og ved Statsministerens kontor. 
  • I Stoltenbergs andre regjering hadde Anniken Huitfeldt tre ulike ministerposter. Har sittet på Stortinget siden 2005.

LES OGSÅ: Fra 10. august og en drøy uke, handler det meste om Jessheimdagene for Christin Brandt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no