25. jun
 
– Artistene står i kø og kapasiteten er sprengt
Ullensaker kulturhus har allerede en rekke utsolgte forestillinger denne våren. Kulturhuslederen gleder seg over suksessen, men innser at de har vokst ut av huset.

Publisert: 04.jan.2018 19:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:27

– Vi solgte rundt 40.000 billetter i fjor, noe som er formidabelt med tanke på våre begrensninger med kun én scene. Kapasiteten er helt sprengt. Det er rett og slett for smått, altså, sier kulturhusleder John Jørgen Støa ved Ullensaker kulturhus.

Nå står de foran en travel og innholdsrik vårsesong.

– Jeg er godt fornøyd med programmet. Vi har fått noe for enhver smak, sier kulturhuslederen.

Lokalt og nasjonalt

Først ut er norgespremiere på The Wiz 18. januar – som er basert på Trollmannen fra Oz. Her byr Ullensaker teater, i samarbeid med Ullensaker kulturhus, på ti forestillinger fylt med sang, dans, musikk og fargerike kostymer.

– De har øvd helt siden mai, så der er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Det er jeg trygg på at blir en stor suksess, sier Støa.

Så går det slag i slag med alt fra Underholdningsvogna, Eigil Berg og Trond Granlund, akustisk aften med svenske Lill-Babs, den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk og festkonsert med musikkorpsene fra Kløfta, Jessheim, Hovin og Mogreina.

Seks fulle hus på fire dager

Fra mandag 12. februar til torsdag 15. februar har de allerede seks fulle hus. Tre av dem med Øystein Sunde og bandet Meget i sløyd, samtidig som Eldar Vågan parallelt fyller Herredshuset med musikalsk standup.

– Det er utrolig morsomt, og bra start på kulturåret. Sunde-konserten kunne vi sikkert solgt ut dobbelt så mange konserter. Men både vi og han er fullbooket, sier Støa.

LES OGSÅ: Åtte fulle hus så Annie

Noe for enhver smak

Kulturhusmenyen byr på godbiter for både små og store.

– Vi jakter suksesser, så vi tjener penger til å kunne tilby også litt smalere ting. Jeg er særlig fornøyd med alle barneforestillingene, som alle har høy kvalitet, sier kulturhuslederen.

For de yngste publikummerne kan de lokke med blant annet Vennebyen med Jumpis bursdag, storslagen Pinocchio-forestilling, musikalen Aladdin, konsert med Rasmus og Verdens Beste band og dukketeater.

For det mer voksne publikummet entrer alt fra Bjøro Håland, Gardemusikken, Steinar Albrigtsen og Bettan til Odd Nordstoga, Albert Hammond, Farmers Market, Ingrid Bjørnov, Karin Krog, Tine Thing Helseth og Ingebjørg Bratland scenen.

I tillegg blir det både standup show og en rekke teaterforestillinger i regi av Riksteateret.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VOKSER SEG UT: Ullensaker kulturhus med John Jørgen Støa i spissen har så stor suksess og pågang at de sliter med kapasiteten. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no