22. apr
FULLSATT: 123 musikanter fra skolekorpsene i Ullensaker deltok under helgens nyttårskonsert. Dette ble også avskjedskonserten for dirigent Trond Lunde. Foto: Privat
 
– Blitt mitt livsverk
– Denne konserten er den tradisjonen jeg er mest stolt av å ha tilført skolekorpsene i Ullensaker, sa dirigent Trond Lunde da han takket for seg etter 30 år under skolekorpsenes nyttårskonsert i Ullensaker kulturhus.

Publisert: 15.feb.2018 17:00
Oppdatert: 14.feb.2018 12:26

Store og små musikanter fra Kløfta skolekorps og Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps leverte i helgen nok en fantastisk underholdningskonsert i storsalen Kong Rakne.

Både ordfører og kultursjef i Ullensaker kommune var blant publikum i salen som kunne nyte god underholdning fra de vel 123 musikantene.

Stykker som LaLa Land, Gustav Holsts Suite; Planetene, Beatles og Pirates of the Caribbean var blant stykkene på programmet.

Viktig tradisjon

Dette arrangementet har blitt den viktigste arenaen for musikalsk framføring på skolekorpsenes årsplan i Ullensaker.

– Det er på en scene som denne at musikantene kan få spilt den musikken de liker best. Nyttårkonserten, eller festkonserten, som den ble hetende i år, er den tradisjonen jeg er mest stolt av å ha tilført skolekorpsene i Ullensaker, sier avtroppende dirigent Trond Lunde.

Konserten ble den siste før han, etter nesten 30 år i Kløfta skolekorps, nå overlater dirigentpinnen videre til Maren Kristine Mørck, fra Kløfta. Han har tidligere også dirigert Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps i mange år.

– Dette har på en måte blitt mitt livsverk», sa en rørt Trond Lunde i sin takketale.

Ros fra ordføreren

Musikantene gjorde stas på sin dirigent med både overraskende lysbildeshow og gaver.

Ullensaker-ordføreren hadde også rosende ord til dirigenten fra scenen.

– Jeg er imponert over den innsatsen Trond Lunde har lagt ned i denne tradisjonen. I tillegg til å være en aktiv ildsjel må han være en god pedagog, sa Tom Staahle.

Han var overbevist om at Trond, i tillegg til å være en ildsjel, må være en særdeles god pedagog – som har fått til dette.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no