24. apr
PAUSE I SKYGGEN. Birgit Bekkelund, Wenche Limbodal, Else Johansen og Bjørn Limbodal koste i bjørkelunden på tunet utenfor Engerbygningen. - Det er nydelig her på Bygdetunet og venneforeningen gjør en utrolig viktig innsats, sier de.
 
- Bygdetunets venner gjør en kjempeviktig jobb
EIDSVOLL. Sommersesongen er i gang på Bygdetunet.

Publisert: 06.jun.2016 11:08
Oppdatert: 27.jan.2017 14:13

Det nydelige sommerværet skapte den perfekte sommeridyll, og folk storkoste seg i de vakre omgivelsene da Bygdetunet markerte sin sesongåpning på søndag. Tunet, som består av 29 bygninger, viser et bygdesamfunn fra 1700- og 1800-tallet, og søndag hadde mange hundre gjester tatt turen for å få med seg aktiviteter og ta en titt rundt på museområdet.

Åpent i skolestua

Nytt av året var at skolebygningen på Opsahl-tunet var åpent for publikum, og både store og små tok turen innom for å se hvordan det var å sitte på skolebenken for hundre år tilbake.

- Pulten var litt rar, og at de skrev på en tavle, men jeg tror ikke det var noe vanskeligere å lære noe på skolen den gang på grunn av det, sier Niklas Goden (6).

I god tradisjon samlet publikum seg foran i amfiet der elever fra Eidsvoll kulturskole viste seg fram på tamburtrommer med fløytespill, før ordfører John-Erik Vika erklærte sommersesongen for offisielt åpnet.

- Stor heder og ære til Bygdetunets venner for deres innsats som gjør at det er så mye aktivitet her år etter år, sa Vika før han inviterte til allsang av Alf Prøysens «Soltrall».

Sommerstemning med torader

Oppe ved Engerbygningen ble det servert rømmegraut og vafler og musiker Vegard Storebråten Øye inspirerte danseføtter med svingende toner fra toraderen. Under bjørketrærne hadde en vennegjeng fra Eidsvoll samlet seg i skyggen for å få med seg minikonserten.

- Dette er et utrolig viktig sted for bygda, og mange bruker det. Uten Bygdetunets venner hadde alt stoppet opp, og de gjør en kjempejobb, sier Birgit Bekkelund.

LES OGSÅ: Storsamling på Bygdetunet

Gjerne flere med på laget

Sven-Anton Bunæs fra venneforeningen holdt publikum orientert om alle dagens aktiviteter og begivenheter. Lokalt kunsthåndverk med skinn og ull, produksjon av sopelimer, kjøring med hest og vogn, møte med alle dyra på tunet som gris, sau og alpakkaer i tillegg til at alle husene var åpne for publikum, var bare noe av det som sto på dagens program.

- For å si det forsiktig så er det en hel del frivillige dugnadstimer som har blitt lagt ned for å få alt i stand før åpningen. Husene skal vaskes og klargjøres, grøntområder stelles og alle tekstiler fram, forklarer han. Bunæs kunne gjerne tenke seg flere hjelpende hender til å ta vare på tunet.

- Vi er en gjeng aktive pensjonister, men det hadde vært hyggelig med litt mer hjelp, og gjerne fra den yngre garde, så det er bare å melde sin interesse, oppfordrer han.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no