17. nov
 
– Det er første gang vi ser et slikt bilde
Hanne Guro Rønning har kreert og fanget en situasjon som er helt ny for oss.

Publisert: 07.jul.2018 12:00
Oppdatert: 08.jul.2018 13:55

– Jeg har daglig besøk av denne vesle frøkna og jeg synes det er gøy å ta bilder av henne, sier Hanne Guro Rønning om ekornet i hagen sin.

Med litt fantasi og en handlevogn i miniatyr full av godsaker, satte hun seg tydeligvis med kameraet i hendene for å vente på krabaten. Resultatet er dette blinkskuddet som går rett til topps i ukens konkurranse. Ekorn på handletur, kaller hun bildet sitt. Noen vil kanskje reagere på at situasjonen er konstruert, og det kan vi på en måte skjønne. Men selve motivet, der ekornet kommer for å sjekke ut herlighetene, har hun ikke kontroll på, med mindre dyret er utstoppet. Det har vi imidlertid ingen grunn til å tro.

Her handler det bare om å vente på riktig øyeblikk og å trykke på utløseren i akkurat riktig øyeblikk. At ekornet tydeligvis har luktet på og forkastet ei lita hasselnøtt og i stedet går for ei svær valnøtt, gjør situasjonen ubetalelig.

LES OGSÅ: Se bildene fra første runde i EUBs fotokonkurranse!

Vi liker at fotografer bruker hodet og øynene, og dermed kommer opp med bilder som går utenpå resten. Når man fotograferer ville dyr, er man svært sjelden herre over bakgrunn og omgivelser. Men her tror vi bildet kunne blitt enda bedre om fotografen hadde flyttet seg litt til venstre for å unngå den hvite stubben i bakgrunnen. Den trekker ned helhetsinntrykket, men for all del, motivet står svært støtt uansett.

Gratulerer!

Se bildene av alle de innsendte bildene i toppen av saken!

 
GJENSIDIG KJÆRLIGHET: Alf Kristian i ett øyeblikk med felles kos og lek med kattungen vår Charlie, sier Britt Unni Johansen.
PORTRETTBILDE AV RAMBO: Dette er min gode venn, Rambo, som jeg er bestemor til. Rambo er en glad, morsom, og snill fyr, forteller Jane Bjerkli.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no