20. apr
 
– Det er litt kaldt, men helt herrrrrrlig!
Ti tøffe deltakere tok utfordringen og kastet seg ut i det iskalde vannet i Hurdalssjøen da Bli med!-gjengen i Eidsvoll inviterte til treff.

Publisert: 11.des.2017 14:30
Oppdatert: 11.des.2017 14:31

Når Bli med!-gjengen i Eidsvoll inviterer til treff er det som regel både stor pågang og oppslutning. Lørdag formiddag forventet initiativtakerne en noe mindre påmelding, når de inviterte til å bli med på å kaste seg i uti vannet ved det populære badestedet Prestsand.

Isbade-debut

Likevel var det mange som tok oppfordringen, og etter hvert kastet ti av dagens badegjester seg på utfordringen.

– Jeg har aldri isbadet før, så dette skal bli veldig spennende. Vi har fått god instruksjon, og har lagt en plan, forklarte promotør for Bli med! Eidsvoll, Monica Flage, som nylig fikk årets frivillgpris i Eidsvoll.

På stranda hadde dagens badegjester tent opp bål, og både store og små hadde samlet seg i det nydelige vinterværet. I samlet tropp kastet så gjengen seg ut i badevannet som holdt akkurat tre grader. Stillhet, og full konsentrasjon, ble så avløst av lettere skrik og deretter latter.

– Åh, herlighet. Det er iskaldt! konstaterte Monica Flagø, da dukkerten var et faktum. For de fleste var returen på land igjen ganske så rask, men for Elhan Sheik (12) ble det flere turer i vannet.

– Jeg mistet brillene mine, og måtte finne dem igjen. Jeg er veldig kaldt nå, men det går bra. Det var morsomt. Jeg har ikke badet i så kaldt vann før, men jeg har vært på dykkerkurs i sommer, forklarte dagens tøffeste isbader, mens hun varmet føttene ved strandbålet.

VIKTIG Å HOLDE ROEN

Finske Jenny Reinø er aktiv deltaker i Bli med!-gruppa, og en erfaren isbader. Det viktigste for å få en positiv opplevelse er at man fokuserer på pusten, og har en plan for hva som skal skje når man kommer opp av vannet igjen.

– Når man kommer uti vannet så er første instinkt å spenne seg, men derfor må man fokusere på å puste rolig og beholde roen. Man skal gå sakte ut og ikke hoppe uti. Med til forberedelsene er også å legge klær og håndklær i et system på forhånd slik at man får på seg tøy igjen raskest mulig, forklarer Jenny Reinø.

Tilhengere av isbading mener at det er bra for både kropp og sjel.

– Det gir en fantastisk følelse etter at man kommer opp av vannet og kjenner varmen strømme i kroppen igjen, sier Reinø.

SKAL BADE MER

Etter at klær var på plass, og varmen satt godt i kroppen, konkluderte flere av deltakerne med at dette ikke ble siste gang med bading på vinterstid.

– Jeg har isbadet mange ganger, og kommer til å fortsette med det. Det gir en herlig følelse, sier Joakim Vik.

Etter sitt livs første isbad er også Flagø nå blitt hekta. – Det var bare helt herlig. Dette kommer vi til å gjøre flere ganger, slår hun fast.

LES OGSÅDe elsker å utfordre seg selv med iskalde naturopplevelser

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SJEKKET GRADESTOKKEN: Finske Jeny Renø var dagens badeinstruktør, og sjekket gradestokken. Nå er det hele tre grader i vannet, kunne hun slå fast.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no