16. jul
 
Samlet kulturskole: – Dette er viktig for både elever og lærere
Nannestad kulturskole har flyttet inn i det nye tilbygget til Nannestad kommunehus.

Publisert: 13.sep.2017 21:00
Oppdatert: 14.sep.2017 14:55

Etter mange flyttinger har endelig kulturskolen fått egne lokaler.

– Nå er vi samlet alle sammen, noe som er svært viktig for miljøet. Dette er viktig for både elever og lærere. Kulturskolen er blitt et møtested. Elevene møtes etter skolen og gjør lekser og koser seg før undervisningen starter, sier Ellinor Edlersdotter, rektor ved Nannestad kulturskole.

Nannestad musikkskole, senere kulturskole, ble startet i 1969, og er én av landets eldste.

– Da jeg kom hit for 15 år siden holdt kulturskolen til i et lite rom i Midtbygda barnehage. Da lurte jeg på hvor egentlig selve kulturskolen var. Da var vi ute på skolene og hadde undervisning. Vi gjør dette litt fortsatt, men ikke i den grad det var da, sier Edlersdotter.

Kulturskolen har senere vært lokalisert både i tidligere Nannestad alderspensjonat, i brakker ved ungdomsskolen og i det tidligere Dnb-bygget. For et par uker siden flyttet skolen inn i påbygget, som er bygd for musikkundervisning, til kommunehuset. Det er også et oppholdsrom med kjøkken og en administrasjonsdel. Dit flytter også kulturavdelingen i kommunen.

400 ELEVER

Edlersdotter forteller at det i dag er 400 elever tilknyttet kulturskolen. Det undervises i mange forskjellige instrumenter, dans, drama, sang, kunst, band og kunstverksted.

– Det står også 300 elever på venteliste. Det er få som slutter, og det er jo et godt tegn, sier Edlersdotter.

Synnøve Storstein har vært elev ved kulturskolen i 10 år.

– Jeg begynte å spille piano, men for seks år siden begynte jeg med sang. Det er kjempefint med nye lokaler. Det er fint her, sier Storstein.

TILBYGG

I forbindelse med rehabilitering og utvidelse av Nannestad ungdomsskole kom ideen opp om å bygge på en kulturdel på kommunehuset, i tilknytning til storsalen.

– Arkitekten kom først opp med forslag om at kulturskolen kunne integreres i tilknytning til ungdomsskolens musikkundervisning. Dette syntes FAU var en dårlig idé, og vi ble bedt om å se på en løsning hvor kulturskolen hadde egne lokaler. I stedet for å bruke pengene på rehabilitering av musikkdelen puttet vi pengene inn i et eget bygg, som ligger vegg i vegg med ungdomsskolens musikkavdeling. Det betyr jo da også at kulturskolen kan ha vekselbruk på noe av det, sier ordfører Hans Thue.

LES OGSÅ: Stedet der kjeledresser er blitt kunst

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no