19. jul
 
– Dette kan bli helt ko-ko!
HURDAL. Latteren satt løst da Ruth Knai og Kai Jørgensen møtte på et sjeldent gjensyn blant de mange skattene som var å finne på bruktmarkedet på Dalheim lørdag.

Publisert: 25.apr.2017 08:30
Oppdatert: 25.apr.2017 11:40

Begge var de på plass for å selge både stort og smått, men det ble også litt shopping.

– Man må få ting ut for å kunne få inn noe nytt. Dette må være et av de beste kuppene her i dag, slo de to fast når et ekte gjøkur dukket opp av esken inne i salen på forsamlingshuset.

Begge var de på plass for å selge både stort og smått, men det ble også litt shopping.

– Man må få ting ut for å kunne få inn noe nytt. Dette må være et av de beste kuppene her i dag, slo de to fast når et ekte gjøkur dukket opp av esken inne i salen på forsamlingshuset.

BRUKTMARKED-TREND

Det myldret av liv utover formiddagen der rundt femten utstillere hadde inntatt lokalet, og tilbudet og variasjonen var det ikke noe å si på. For dem som var på bruktjakt var det mulig å få med seg alt fra en ny ballkjole, til klassiske tegneserier og lekre krystallfat. Ja – og så et ekte gjøkur da!

– Her er det mye å velge mellom, og vi venter storinnrykk i løpet av dagen, så nå gleder vi oss, sier initiativtakerne Nina Øverbakken og Hege Marie Søvik Pettersen, som ønsket velkommen ved inngangen.

Der var også Jane Knutsen som hadde funnet ut at datterens barnevogn kom godt med som handlekurv når man er på handletur.

– Jeg har nettopp kommet hit, men jeg har allerede funnet dette fine skapet. Det blir nok flere kupp utover dagen, smiler hun fornøyd.

MILJØVENNLIG OG SOSIALT

Interessen for gjenbruk ser ikke ut til å gå av moten med det første.

– Det har tidligere vært arrangert loppemarkeder her i bygda, men det har den senere tiden blitt mer og mer populært å arrangere slik markeder, som også gir både de litt proffe, og alle som vil, en mulighet til å selge og kjøpe brukte ting, sier Øverbakken.

Nå håper de på at bruktmarkedet skal bli en fast tradisjon.

– Folk selger jo mye ting på nettet, men det er jo veldig fint å kunne se ting som man kanskje vil kjøpe, og dessuten så er det å kjøpe brukt en bra ting på flere måter – ikke minst for miljøet, sier Øverbakken.

Mellom handlingen kunne de besøkende også få både en kaffekopp og litt å spise i matsalen, der en jentegjeng fra 7. klasse sto for dagens tilbud.

– Vi selger kaker som vi har bakt selv, men med litt hjelp hjemmefra også, forklarer Thula Marie Høgmo (12), Vanessa Jedrzervska (13), Kristine Follvik (12), Emilie Søvik Pettersen (12).

GLEDER SEG TIL KLASSETUR

Klassen har litt bruk for penger i reisekassen til klassetur til Kragerø i slutten av mai, og da gir kakesalg et godt bidrag.

– Vi håper å få inn nok penger til at vi kan få til en tur på Tusenfryd også, forklarer jentene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no