20. jul
 
Lørdag sto hun på scenen. I dag var det eksamen på sykepleierstudiet
I gullfinalen tok MGP-eventyret slutt for duoen fra Eidsvoll. Dagen derpå var Alexandra rett tilbake på lesesalen, men har allerede nå mål om comeback i konkurransen. Men først var det eksamen.

Publisert: 12.mar.2018 18:00
Oppdatert: 12.mar.2018 18:07

– Vi gjør oss klare for første par ut. Både Stella og Alexandra er fra Eidsvoll, historisk sett et bra sted for gode samarbeid, introduserte programlederduoen Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen gullstrupene fra grunnlovsbygda.

Sekunder senere fylte låten deres «You got me» hele Oslo Spektrum lørdag kveld. Stella Mwangi og Alexandra Rotan sendte stemningen i taket fra første tone og sjarmerte både publikum, juryen og tv-seerne. Med det var den 56. norske utgaven av den norske Melodi Grand Prix-finalen i gang, fylt med glitter, glam og paljetter.

Nerver og spenning

Under tre minutter senere var deres opptreden for kvelden over. Da startet ventingen. Lettet over å være ferdig, men spente og nervøse på avstemning og resultatet. Ni konkurrerende bidrag gikk på scenen én etter én.

– Vi er to ulike jenter som vil og drømmer om det samme. Å spre vår felles musikkglede – og vinne i kveld, sier Stella Mwangi og Alexandra Rotan.

Så skulle ti bli til fire i gullfinalen. Én av dem som ble lest opp var Stella og Alexandra. Ett skritt nærmere drømmen om seier.

Slått på oppløpet

I den avsluttende gullduellen måtte eidsvollingene se seg slått av Rybak og Rebecca, hvor sjarmtrollet med fela til slutt og kunne heve MGP-trofeet over hodet.

I skyggen av blitsregnet, konfetti og kameralamper står Alexandra på scenen i Spektrum. Hun får en klem av nabogutten Simen Snilsberg Aune (14) fra Råholt. Han deltok som danser med Tom Hugo.

– Det var veldig stas å få være med, og en utrolig kveld. Også heiet jeg på deg Alexandra, sier Simen til Alexandra.

Til tross for at MGP-eventyret er over for denne gang er Alexandra Rotan like blid.

– Det er absolutt ikke siste gang jeg står på denne scenen. Jeg skal tilbake, for dette er bare så sinnssykt gøy, sier Rotan til EUB.

Eksamen på mandag

– Hva skjer videre nå da?

– Nå skal jeg ut å feire vinneren sammen med de andre deltakerne og fansen, sier Alexandra.

– Mens jeg er ti år eldre og vil helt bare hjem å sove, skyter Stella inn.

Og Rotan måtte raskt ut av MGP-bobla. Allerede mandag var det eksamen på sykepleierstudiet.

– Så dagen derpå brukes til intensiv eksamenslesing. Men det skal ikke legge noen demper på festen, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no