20. okt
GLEDER SEG: Rayner Valen driver Jordbærpikene i Jessheim storsenter. Han gleder seg stort til Jessheimdagene.
 
- Gleder meg stort til Jessheimdagene
Jessheimdagene betyr mye jobb og mange flere kunder enn vanlig. Men Rayner Valen ser fram til den store byfesten.

Publisert: 10.aug.2017 11:00
Oppdatert: 11.aug.2017 09:14

I åtte år har Rayner Valen drevet spisestedet Jordbærpikene i Jessheim storsenter. Han har god erfaring med Jessheimdagene, og ser fram til ei lang, travel uke med mye å gjøre.

– Den byfesten er et stort løft for hele Jessheim. Programmet er – og pleier å være – veldig bra, noe som ganger både senteret og byen. Arrangementene og tilbudene tiltrekker mange folk utenfra som til daglig ikke er her. I tillegg ser vi at mange som har flyttet fra byen bruker disse dagene på å komme hjem og feire med gamle venner. Alt dette betyr mer arbeid for oss, men det er bare gøy. Omsetningsmessig er det nesten som en julehandel, sier han.

– Men Jessheimdagene handler aller mest om å gi noe tilbake til kundene våre. Vi er heldig som har en senterledelse som har bygd opp dette til en solid tradisjon, og som er opptatt av at det skal skje noe her i tillegg til bare handel. Og det merker vi. De har vært dyktige og har klart å gjøre byfesten til et arrangement som favner folk i alle aldre. Alle skal være, og er velkomne hit, også de på 70 år eller eldre, påpeker Valen.

LES OGSÅ: Konserten under Jessheimdagene blir blant Diaz' siste show

HELE DAGEN

Under den store årlige byfesten ser Rayner Valen at både faste og nye kunder tilbringer store deler av dagen inne i og rundt storsenteret, gjerne flere dager på rad.

– De er rundt omkring og får med seg de ulike aktivitetene, og kommer inn for å spise før de går ut igjen. Mange gjør det gjennom hele uka, og de storkoser seg, sier han.

– Det er behov for spisesteder, med andre ord?

– Helt klart. Alle kjøpesentre må ha et mangfold av spisesteder. Det holder ikke med bare en pølsekiosk ved døra mer. Gode spisesteder er med på å trekke kunder inn. I det hele tatt blir ulike aktiviteter viktigere og viktigere for ethvert kjøpesenter, og vi kommer til å se mye mer av dette i årene som kommer, påpeker Valen.

Han har 15 ansatte under seg, og samtlige er innforstått med at å ta ferie mens Jessheimdagene pågår er helt uaktuelt.

– Storsenteret holder tross alt åpent begge søndagene, og det er nattåpent på torsdag. Da må vi være alle ansatte på jobb, ellers går det ikke rundt. Jeg vil tro at det er slik for de aller fleste butikkene her. Vi merker godt at det er flere kunder her i disse dagene, men de er fornøyde, begeistret og imponert over hele opplegget. Det er vel derfor de kommer igjen og igjen, sier han.

LES OGSÅ: Den syklende musiker spiller opp til ny byfest

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no