17. jun
 
- Gøy å være agurk
Mange mennesker møtte på de lokale stasjonene da Sommertoget tøffet inn.

Publisert: 26.jul.2017 10:34
Oppdatert: 26.jul.2017 10:38

– Det er så fint vær, og man får en skikkelig sommerfølelse. Det er morsomt å møte Sommertoget der det kommer, sier Kine Lauritzen. De møtte Sommertoget på Jessheim, før de fulgte det videre til Eidsvoll.

MUSIKALSKE INNSLAG

Jessheim bød på musikalske innslag. Jessheim Hovin Mogreina skolekorps hadde invitert med seg musikanter, og sørget for lystig musikk. Kisakoret hadde slengt seg med, og bisto korpset med sang.

– Det var veldig fint å få vist oss litt fram. Kanskje vi får med flere sangere på dette også, sier Bente Lund, som syntes det var flott at så mange møtte opp i finværet.

– Jeg skjønner at hovedsendinga er fra Eidsvoll, men det var veldig koselig at toget stoppet her på Jessheim også. Jeg tror kanskje jeg var litt nærme kameraet, så det spørs om jeg tør å se på TV, sier Rønnaug Grøndahl Knudsen.

MYE FOLK

Det var imidlertid ikke bare på Jessheim stemninga var god.

– Det er mye folk her, men det er bare så koselig. Jeg måtte kjøpe nytt og litt større flagg i dag. Dette er jo reneste 17. mai, sier Margit Haugen, som hadde tatt turen til Eidsvoll stasjon for å hilse toget velkommen.

Der var det trangt om plassen, uten at det la noen demper på stemningen.

– Jeg er 92 år gammel, og synes det er flott å få være med, forteller Elin Soløst.

– Det er bra at mor kunne bli med, og vi koser oss masse, sier datteren, Elinor Soløst.

Da EUB snakket med dem var damene strålende fornøyde, og hadde store forventninger til resten av dagen.

MYE AKTIVITET

På stasjonsområdet i Eidsvoll var det mye aktivitet både på dag og kveldstid.

– Det er kjempekoselig og fint at det skjer ting i Sundet, sier Aleksander Hansen.

Han var blant annet sammen med datteren Tella Utstrand Hansen (3), som fikk møte Fantorangen.

– Jeg har en Fantorangen hjemme, sier Tella, som ifølge mamma, Hanne Utstrand syntes det var litt skummelt når han plutselig ble mye større enn vanlig.

HØYDEPUNKTET

Selv om det så ut til at folk storkoste seg med aktiviteten på dagtid, var det allikevel kveldsprogrammet som så ut til å være høydepunktet for mange. Lokale aktører fikk vist fram og snakket om mye av det bygda har å by på.

– Det er en fantastisk ære å få Sommertoget på besøk. Det var jo litt skuffende at vi ikke fikk kveldssending i fjor, så vi er kjempeglad for besøket nå, sier ordfører, John-Erik Vika.

Ifølge ordføreren er det litt spesielt at besøket ble den 22. juli, men han tenker at man må ha to tanker i hodet samtidig.

- GØY Å VÆRE AGURK

– Det var veldig mye jeg hadde planlagt å si som måtte ut på tre sekunder. Man kan si det var mye venting for lite, men det var veldig morsomt å være agurk, og ifølge folk gikk det bra. sier Hanne Østby.

Hun var nemlig utgangspunktet for en av Sommeråpents spalter som tar for seg to fiktive og en ekte avisoverskrift fra lokalsamfunnet de besøker.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no