19. jan
KLARE TIL PREMIERE. Regissør Bjørn Ivar Toftnes og Eidsvoll amatørteater er klare med en ny sommerrevy. «Nå blir det greier!» har premiere onsdag kveld, og amatørteateret har satt opp sju forestillinger i Panorama.
 
– Humor, fantastiske sanger og sleivspark
SUNDET. – Diskusjonen om Sundets framtid har pågått i mye over hundre år og pågår fortsatt, sier Bjørn Ivar Toftnes. Nå vies temaet plass i amatørteaterets sommerrevy «Nå blir det greier!».

Publisert: 23.mai.2017 09:00
Oppdatert: 23.mai.2017 09:01

– Sommerrevyen er basert på en optimistisk mistanke eller et lønnlig håp om at det er noe på gang og at noen får ut fingeren. Det er en del møter om Sundets framtid og sånn i bygda her, men det er ofte vanskelig å få øye på resultatet av de møtene. Det å vedta ting er greit, men når det er gjort virker det som man finner arenaer og se om det er mulig å bli uenig om det man er blitt enig om, sier Toftnes, regissør for forestillingen.

– Det betyr at dere også kommer med noen sleivspark?

– Vi er snille, så det blir snille sleivspark. Men vi mener noe med det. Diskusjonen om Sundets framtid har pågått i mye over hundre år. I din avis sto det i 1903 én artikkel om at Sundet-handelen hadde en blomstrende framtid, hvis folk kjøpte kåper, kjoler, hatter og ur her i stedet for å reise til Kristiania. Hvor mye lenger man har kommet siden den gang er jeg usikker på, svarer Toftnes.

Humor og sang

Sommerrevyen settes opp i regi av Eidsvoll amatørteater, spilles i Panorama og har premiere onsdag kveld. «Nå blir det greier!» spilles også 26. mai, 31. mai, 1. juni, 2. juni, 8. juni og 9. juni. Oppsetningen består av to aktør, og har en total varighet med pause på cirka to timer.

– Hva skal de som ser revyen sitte igjen med når den er ferdig?

– Først og fremst ønsker vi at de skal ha hatt en god opplevelse. Også skal de ha fått kjenne på lattermusklene. Vi er nok innenfor det som kan kalles en god, gammeldags revy, og vi prøver å kombinere glimt i øyet med fantastiske sangnumre, masse humor, hjertevarme og lokale sleivspark, svarer Toftnes.

Underveis i revyen får de frammøtte stifte nærmere bekjentskap med Dolly Trump, kona til Donald. Hun stiller som ordførerkandidat i Eidsvoll.

Spektakulært nummer

– Vi har også et spektakulært nummer. Totalt sett står mennesket i fokus. Det samme gjør Eidsvoll og i spesielt Sundet. Vi tar også for oss en gruppe nettroll. Hva har du i sekken, er også ett av temaene. Det er utrolig hva folk samler på i sekken. Vi er også innom Kinarestauranten i Sundet og blir kjent med hva som egentlig skjer der.

Toftnes er klar på at Sundet har et stort potensial.

– I Eidsvoll planlegger man hva man skal gjøre, ikke hva det skal bli. Så blir det en kladd her og der, og ikke en helhetlig tanke. Spørsmålet som må stilles er hvorfor skal folk komme til Sundet og når de kommer; Hva skal de oppleve? Det er essensen i alt, og det bør være førende i utviklingen framover, sier Toftnes.

Latter, humor, alvor og sang. Onsdag er det premiere. Toftnes og co. gleder seg.

– Vi er svært spente på mottakelsen, sier han.

Fakta sommerrevyen «Nå blir det greier!»

  • Revyen i regi av Eidsvoll amatørteater har premiere onsdag kveld.
  • Spilles også 26. mai, 31. mai, 1. juni, 2. juni, 8. juni og 9. juni.
  • Går av stabelen i Panorama.
  • Består av to akter og varer i cirka to timer med pause.
  • 14 personer står på scenen totalt.
  • Inneholder glimt i øyet, flere sangnumre, masse humor, lokale sleivspark og hjertevarme.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no