17. jul
BRUKTMARKED: Tom Karlsen driver Teisengården Antikk & Kuriosa sammen med kollega Tormod Nysveen. I dag starter de med auksjon.
 
– Hva med ei fele?
Lamper, en statue av Mao, en skomakerlest eller gamle lekebiler. Kanskje en tegning av Ibsen eller Amundsen. Eller hva med en reisegrammofon fra 50-tallet?

Publisert: 18.aug.2017 21:00
Oppdatert: 18.aug.2017 14:22

Alt dette og mye, mye mer til i nær sagt alle størrelser, selger Tom Karlsen og Tormod Nysveen i sin bruktbutikk Teisengården Antikk & Kuriosa.

– Vi startet i desember med åpent hver lørdag, men i forbindelse med Jessheimdagene har vi holdt åpent hver dag. Og i dag starter vi med auksjon som vi har tenkt å gjennomføre hver siste lørdag i måneden framover, sier Karlsen.

De har leid den verneverdige låven på Teisengården i Trondheimsvegen 55 av Rigmor og Espen Bjervig. I de siste dagen har de forberedt seg på storinnrykk av kunder.

IKKE LOPPEMARKED

– Tar dere mot såkalte lopper fra folk og bedrifter?

– Nei, for vi vil at dette skal være noe annet enn et loppemarked. Vi styrer unna typiske lopper, og heller mer mot antikviteter og sjeldne eller kuriøse bruksgjenstander. Vi opptatt av at tingene vi selger skal ha en viss grad av kvalitet, og at de ikke er masseprodusert for bare noen få år siden. Jeg tipper at mye av det vi tilbyr her får du nesten ikke tak i andre steder, påpeker Karlsen.

– Hvor får dere alle disse tingene fra?

– Vi reiser mye rundt omkring og treffer folk som vi kjøper gamle saker og ting av. Så får vi en del tips om låver og hus som skal tømmes eller rives av ymse grunner. Da slår vi til, og på slike steder finner vi ofte mange rare og gamle ting. Du vil ikke tro hva folk har tatt vare på, og som andre gjerne vil kjøpe, påpeker han.

GODT LIKT

Karlsen forteller at de har blitt godt tatt imot av folk på Jessheim og utenfra.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og mange sier at dette har de savnet en slik butikk i årevis. Interessen er egentlig helt utrolig. De elsker den og vi elsker det vi driver med. Og så er det et stort pluss å ha markedet i slike knallfine omgivelser, sier han og ser seg rundt på tunet på den ærverdige eiendommen ved inngangen til Jessheim by.

LES OGSÅ: Selger samlingen: Har med 9000 plater

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no