16. nov
 
Stor festivalhelg og løpsfest på Jessheim: – Jeg har aldri vært så sliten noensinne
Caroline Kristiansen (8) var en av mange som brøt barrierer og satte rekorder under Blodomløpet i helga. Det gikk av stabelen under feiringen av Gardermoen Campus, Jessheim Byfestival og Barnefestivalen.

Publisert: 10.jun.2018 12:00
Oppdatert: 10.jun.2018 12:22

Det skinner i svetteperlene som renner nedover panna. Pulsen er høy og pusten tung idet Caroline Kristiansen løper i mål på Blodomløpet sammen med moren Pamela på Gardermoen Campus lørdag formiddag.

– Dette var veldig, veldig slitsomt. Jeg har aldri løpt så langt noensinne. Nå er jeg bare veldig sliten, men også glad og stolt, sier 8-åringen andpusten og stolt til EUB rett etter målgang.

Hun var ikke den eneste som satte personlige rekorder på Jessheim denne formiddagen.

LES OGSÅ: Utfordringer for alle under nytt mosjonsløp ved LHL-sykehuset

Folkefest hele helga

Hele helga har Jessheim vært fylt med konserter og underholdning, boder og foredrag og aktiviteter for små og store fra morgen til kveld. Anledningen er at nye Jessheim Byfestival, åpningsfeiringen til Gardermoen Campus og Barnefestivalen har slått seg sammen til en storslått festivalhelg. Her var et av årets høydepunkt Blodomløpet.

– Dette er et mosjonsløp for alle, hvor løpsgleden står i fokus. Ung og gammel, de med god og dårlig form kan delta, sier Ivar Egeberg som var løpets speaker.

Sangfugl med startnummer

Spent og smånervøs står Hilde Mehlum fra Eidsvoll trippende ved startstreken. Hun er best kjent fra scenen som sanger og sangpedagog.

– Dette er mitt første løp på 50 år. Jeg har aldri hatt startnummer på brystet før. Jeg ville gjøre noe jeg ikke har gjort før. Målet er å komme i mål, sier Mehlum.

Og det gjorde hun. Med medaljen dinglende rundt halsen og et stort smil om munnen.

– Det var en varm opplevelse, men deilig å gjennomføre og føle mestringen, sier Mehlum.

Konsert og legevisitt

I løpet av helga har det vært en rekke store konserter. Alt fra Loveshack og Penthouse Playboys til Katrina Leskanich og Adam Douglas. Han sørget for festivalstemning i solsteiken på Gardermoen Campus lørdag formiddag.

LES OGSÅ: Klart for byfest og barnefestival i Jessheim

Mens soul og funky toner fylte campuset var bamseoverlege Thomas Gren travelt opptatt med å ta imot lokale pasienter. Nå er det Kurt Kildalsens fire bamser som står for tur.

– Det har vært kø, og veldig hektisk. Mange bamser har hatt store skader, og både måtte sy og henvises videre. Etter denne helga tror jeg bamsehelsa i Ullensaker er betraktelig bedre, sier Gren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no