18. jan
KULTURPRIS. Mona Irene Johansen fra Mogreina er tildelt Ullensaker kommunes Kulturpris 2014. Foto: Privat
 
– Korpsene er det viktigste vi har
MOGREINA. Mona ­Irene Johansen blir stum når vi forteller at hun har vunnet ­Ullensaker kommunes Kulturpris 2014.

Publisert: 15.feb.2014 16:07
Oppdatert: 13.mar.2017 19:19

Musikk har vært en stor del av livet til Mona Irene Johansen. Så stor at hun alltid har med seg trompeten på ferier for å øve.

ÆRESMEDLEM

– Jeg begynte i korps da jeg var åtte år, og siden har jeg vært der, også med barna mine. Korps og er halve livet mitt, det, sier hun. Ildsjelen som fortsatt er aktiv musikant i kvintetten Five For Fun, vet ikke helt hva hun skal si når EUB slipper nyheten og kulturprisen.

– Dette er helt utrolig gøy, Og selvsagt overraskende. Jeg visste ikke engang at jeg var nominert. For et år dette har vært. Først ble jeg æresmedlem i Hovin musikkorps, og nå dette, jubler hun.

PLASS TIL ALLE

– Hva tror du er grunnen til at du har fått tildelt kulturprisen?

– Det kan nok være fordi jeg er opptatt av å ta vare på folk rundt meg, og at jeg er en god organisator.

– Hva er det med korps som tiltaler deg?

– Her er det plass til alle aldersgrupper slik at ungdommer møter hverandre uavhengig av alder som i idrett. Og det er et godt samhold, påpeker hun.

KULTURVERN

I tillegg til Kulturprisen har Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur også vedtatt tildeling av Kulturvernprisen 2014.

– Den tildeles Bjørg Vikne Dæhlie for gjennom mange år å ha formidlet og dokumentert Ullensakers historie, både skriftlig og muntlig, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Vikne Dæhlie har skrevet 100-års jubileumsberetningen for Mogreina kirke, og bok om Ullensaker kirkes historie.

LOVENDE UTØVERE

Kommunens stipend til unge, lovende utøvere er også fastsatt. Det ene går til Eivind Berg (21) fra Nordkisa, for en særdeles bevisst og seriøs innsats på piano og kirkeorgel gjennom mange år, samt for positiv og aktiv deltakelse i lokalmiljøet.

– Dette er utrolig, og kommer veldig godt med når jeg skal søke et års utvekslingsstudier i Tyskland fra høsten av. Der skal jeg lære enda mer om kirkemusikk, sier Eivind som i dag studerer ved Norges musikkhøgskole.

– Tyskland er det rette stedet for meg. De har gode tradisjoner og kunnskaper der, sier han.

Jørgen Scheie Bråthen (18), fra Jessheim, får stipend for svært gode plasseringer og en særdeles bevisst og seriøs innsats i svømming, påpeker Øynebråten.

PENGER OG DIPLOM

Kulturprisen og kulturvernprisen består av 25.000 kroner og et diplom. Hvert stipend er på 10.000 kroner og tildeles kandidater i aldersgruppen 15–25 år med tilknytning til Ullensaker.

– Kulturpris, Kulturvernpris og Stipend til lovende utøvere overrekkes under et arrangement i Lokal Kulturuke 14.-23. mars, sier Øynebråten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no