17. jul
 
- Åpen gård er et utrolig hyggelig arrangement
For 29. gang ble det arrangert Åpen gård i Eidsvoll. Det var til glede for både små og store som tok turen til Habberstad gård.

Publisert: 14.aug.2017 06:00
Oppdatert: 14.aug.2017 06:37

– Å være med på Åpen gård er en tradisjon, og i år et det vel det sjuende året på rad, sier Karoline Jørgensen.

Hun hadde med seg datteren, Mari Fleskheller Jørgensen, og var i full gang med å løse oppgavene til årets natursti da EUB møtte duoen.

–HYGGELIG ARRANGEMENT

–Dette er et utrolig hyggelig arrangement. Det er masse kjentfolk, man kan hoppe i høyet og kose med dyra, sier Jørgensen.

Mari synes ikke det er en lett oppgave å velge favorittaktivitet, men noe av det morsomste er ifølge åtteåringen å hoppe i høyet.

– Høyet klør litt og setter seg fast i klærne, men det gjør ikke noe, sier Mari.

Tradisjonen tro var det mange ulike aktiviteter de besøkende kunne bryne seg på, og alt fra møte med gårdsdyr til steking av pinnebrød, ridning og demonstrasjon av saueklipping var på programmet. Sistnevnte var et av de mest populære innslagene, og en rekke mennesker samla seg rundt scenen for å få det med seg.

VIKTIG TRADISJON

– Eidsvoll Landbruksforening er helt unike fordi de er det eneste bondelaget i Norge som har arrangert Åpen gård siden oppstarten, sier styremedlem i Akershus Bondelag, Helge Aas.

Det vil imidlertid si med unntak av i 2001, da det ikke ble arrangert Åpen gård på grunn av munn- og klovsyke.

Aas tror at arrangementet har blitt en viktig tradisjon for bygda, og forklarer spøkefullt at det styret som ikke arrangerer Åpen gård antakeligvis vil bli avsatt ved neste årsmøte.

VISER FRAM LANDBRUKET

– Dette er en flott måte å vise fram landbruket på en positiv og god måte. Min erfaring er at det kommer mange besøkende uavhengig av været, sier Aas, som blant annet trekker fram 2014 som et år da regnet ikke la noen særlig demper for stemninga.

FORNØYDE

– Så langt har det gått veldig bra, og over all forventning. Men det har vært litt utfordrende med tanke på parkeringa, sier leder for årets Åpen gård-komité, Unni Johnsrud.

Da EUB slo av en prat så det ut til å bli en dag med mange besøkende. Ifølge Johnsrud var det blitt registret 400 etter kun ti minutter.

– Vi ønsker å vise fram det som finnes i Eidsvoll, og samtidig få fram at det er mye mer ved norsk landbruk enn det folk kanskje tror, sier Johnsrud.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOR­NØYD: Unni Johns­rud, og Hel­ge Aas er godt for­nøyd med gjen­nom­fø­rin­ga av årets ar­ran­ge­ment.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no