18. jul
 
– Marerittet er at vi må sette opp gjerder rundt området og begynne å kaste ut folk
HABBERSTAD. – Det er vel egentlig en slags venners-venners-venners-festival, sier Fredrik Dahlen, arrangør av Rønsenrock i Eidsvoll.

Publisert: 09.jul.2017 21:30
Oppdatert: 09.jul.2017 21:32

– Nå kan jeg bare slappe av resten av helga, utbryter «husmor» Maria Martinsen.

Hun er nettopp ferdig med åpningskonserten av årets utgave av Rønsenrock, med bandet sitt Skamfuret Værbitt. Tradisjonen tro er det festivalledelsen selv som åpner festivalen, med Martinsen på vokal, Fredrik Dahlen på bass, Halvor Hovland på gitar og Jørgen Hovland på trommer.

– Jeg elsker alt rundt Rønsenrock, men jeg har vært sjukt nervøs for å spille, sier Martinsen til EUB etter endt spillejobb.

– EN SLAGS VENNERS-VENNERS-VENNERS-FESTIVAL

Maria Martinsen og Fredrik Dahlen bor sammen på Rønsenflaen på Habberstad i Eidsvoll. Under Rønsenrock i helgen har de åpnet hus og hage for over 300 (!) festivalgjengere i en slags semi-privat festival. Eller som «vaktmester» Fredrik Dahlen selv sier:

– En slags venners-venners-venners-venners-festival.

TRENGTE NOEN Å SPILLE FOR

Festivalen har sitt spede utspring tilbake i 2015, da Fredrik, Maria samt festivalsjef Halvor Hovland startet opp et band sammen. Vinteren 2015 var de godt i gang med bandøvinger, men hadde ingen å spille for.

– Vi tenkte at vi måtte bruke det store uteområdet til noe, samt at vi trengte et publikum. I stedet for å reise rundt å leite etter steder å spille, valgte vi å starte Rønsenrock for å ha et sted å spille for publikum. I tillegg inviterte vi flere band og venner sånn at også de andre bandene fikk noen å spille for. Det skal være nok folk her til at det ikke bare blir en sånn intim greie, slår Dahlen fast. Nå har festivalen utvidet, med til sammen tretten band på scenen i år. Folk kommer fra hele østlandsområdet for å campe i hagen til Fredrik og Maria, og bandene kommer ifra hele Norge.

– Bandet Punch kom helt ifra Florø med campingvogn på torsdag for å være med i helgen, sier vaktmester Dahlen. I tillegg til konsertrekker består helgen i diverse leker og konkurranser, som tautrekking, båreløp, bowling og volleyball.

GIKK I PLUSS, KJØPTE FORSTERKER

Trioen er brennende opptatt av ikke å tjene penger på festivalen. Det første året gikk de noen hundrelapper i pluss; i fjor økte overskuddet til 4000 kroner. Da ble det kjøpt en forsterker.

– Det er viktig å poengtere at vi ikke skal tjene penger. Vi oppfordrer folk til å betale noen hundrelapper for å bo her i helgen og for å se alle konsertene, men vi tvinger ingen til å betale. Vi gjør ikke forskjell på rik og fattig, så om folk bare vil komme for å rocke, er det også greit. Det er et spleiselag, og alt overskuddet bruker vi til å kjøpe utstyr for neste års festival, sier Dahlen til EUB. Han er ikke redd for at festivalen skal gro ut av sine proporsjoner, og at det vil fortsette å være en laidback greie.

– Det har aldri vært noe tull her. Folk har inntrykket av at dem er hjemme hos noen. Marerittet mitt er at vi må sette opp gjerder og begynne å kaste ut folk herfra, avslutter Fredrik.

LES OGSÅ: Bluesmusikk i solo

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TRIO. F.v.: Fredrik Dahlen, Maria Martinsen og Halvor Hovland er festivalledelsen ved RønsenROCK.
Fakta
  • Rockefestival startet i 2015 på Rønsenflaen i Eidsvoll
  • Festivalledelsen: Halvor Hovland, festivalsjef, Maria Martinsen, husmor og vaktmester Fredrik Dahlen. 
  • Tretten konserter. 
  • Over 300 besøkende i 2017

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no