20. jul
INNVIET: Bjarne Røtteruds malerier ble innviet med en markering i kommunestyresalen. Fra v: Ellen Lerberg, Nasjonalmuseet, ordfører Hans Thue, Christine Baumann, Røtteruds enke, og varaordfører Karl Henrik Laache. Bildet til venstre, Husvegger i Paris, mener Lerberg er Røtteruds hovedverk.
 
– Nannestad kommune kan prise seg lykkelig for at dette bildet henger her nå
Nannestad kommune har kjøpt inn fem bilder malt av Bjarne Røtterud. Ett av disse bildene mener Ellen Lerberg fra Nasjonalmuseet er Røtteruds hovedverk.

Publisert: 29.apr.2018 20:00
Oppdatert: 27.apr.2018 10:19

Nylig var det en markering og innvielse av bildene. Ellen Lerberg, seniorkurator formidling hos Nasjonalmuseet, og med røtter i Nannestad, fortalte om sitt første møte med Røtterud, om hans liv og bilder. Om ett av bildene Nannestad kommune har kjøpt, som Røtterud har kalt Husvegger i Paris, sier Lerberg:

– Jeg vil påstå at dette er hans hovedverk. Et praktfullt verk. Nannestad kommune kan prise seg lykkelig for at dette bildet henger her nå.

De to største bildene er hengt opp i kommunestyresalen, og tre mindre på ordfører Hans Thues kontor. Bildene har først vært på utlån, og har hengt i kommunehuset en stund. Samlet pris på bildene er 230.000 kroner. Dette ble vedtatt av at enstemmig formannskap i mars. I tillegg har kommunen fått et selvportrett av Røtterud i gave fra hans enke Christine Baumann, som også var til stede sammen med inviterte gjester på markeringen.

– På mitt kontor sitter jeg slik at ser jeg på to fine lyse malerier, som gir meg fred i sjelen på tunge dager. Jeg har glede av dem hver dag. Alle som kommer inn på kontoret bemerker også bildene. Vi snakket om vi kunne gjøre noe mer enn å låne disse fem bildene, og er lykkelige med det vi har endt opp med nå. Vi har nå til en viss grad en representativ samling av Røtterud-malerier fra ulike epoker, sier Thue.

I kommunestyresalen henger det fra før også et stort bilde malt av Røtterud, som kommunen kjøpte i 1968. Alle gjester ble etter markeringen i kommunestyresalen invitert til ordførerens kontor for å se bildene som henger der.

– Dette er jo nå også et vigselslokale, så nå gifter man seg også under bilder av Bjarne Røtterud. sier Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad.

Han påpeker at bildene skal være til glede for hele bygda.

– Kommunehuset er bygdas representasjonsbygg, og sted for de store begivenhetene. Disse bildene er med på å løfte dette. Vi trenger kunsten, sier Laache.

Christine Baumann er glad for at disse bildene nå har fått sine plasser i kommunehuset.

– Jeg synes det er helt perfekt det som er skjedd. De passer helt perfekt. Det kunne ikke være bedre, sier Baumann.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no