14. nov
 
– Noe av det kuleste og råeste vi noensinne har booket hit
Det startet eksplosivt og energisk med et wildcard som stjal showet. Fortsatte fjellstøtt. Før 1800 publikummere brøt ut i allsang til rocke-cowboyenes landeplager på Jessheimdagene fredag.

Publisert: 18.aug.2018 12:24
Oppdatert: 18.aug.2018 12:27

Opp fra publikum kommer fem gutter med skjerf og hvite t-skjorter stormende opp på scenen. Det telles ned over høyttaleranlegget. Tre, to, én! I samme sekund brer en eksplosiv bølge av punkrock fylt med energi, overskudd og temperament seg utover Torget på Jessheim.

STOR BILDESERIE: Se hvem vi møtte på folkefesten

Man innser at det ikke var uten grunn at arrangøren ivrig delte ut oransje ørepropper før konsertstart. Honningbarna, som karakteriseres som bibelbeltets blideste bråkebøtter, sparte ikke på kruttet da de sparket i gang denne konsertkvelden. Det er ikke uten grunn at de karakteriseres som et av landets råeste og beste live-band.

– ET HØYDEPUNKT

De hoppet opp og ned av scenen, rocket ute blant publikum og hadde fansen i sin hule hånd fra første strofe. Det til tross for at det fortsatt er dagslys, klokka så vidt har passert åtte og konsertarenaen er ganske glissen. 

Ved siden av scenen står sjefen sjøl. Tar noen takter på luftgitar og tester rockefoten.

– Honningbarna var årets wildcard, men de leverer så til de grader. Dette er for meg et av kveldens høydepunkt, noe av det jeg tror flest vil huske og prate om. Det er en av de kuleste og råeste bookingene vi har hatt her noensinne, sier Tore Kværner.

– Det er synd at flere ikke har avsluttet vorspielet tidligere og fikk med seg dette, legger han til.

– MÅTTE FÅ MED OSS DETTE

Lyden av Honningbarna hadde knapt lagt seg før El Cuero inviterte til intim rockekonsert på Lille Torgscenen. Bandet regnes som en av Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock, og bød på alt fra sarte ballader til lange gitarsoloer og rock ‘n’ roll. Parallelt strømmet det på med publikummere, og Torget fyltes opp med festglade mennesker.

– Nå er det omlag 1800 her, så det er vi veldig fornøyd med, sier senterleder på Jessheim storsenter, Line Gustavsen.

Én av de som hadde tatt turen til Jessheim var Aksel og Trine Petersen fra Råholt.

– Vi kommer for å høre CC Cowboys, og det blir første gang live. Mange ganger før har vi hatt lyst, men denne gangen bare måtte vi få dem med oss, sier de to. 

FIKK DET DE KOM FOR

– Er dere klare for CC Cowboys?, roper en stemme fra scenen. Et rungende ja svarer.

– Sorry, det holder ikke. På biblioteket der jeg kommer fra hadde dere fortsatt fått være der med det lydnivået.
Publikum responderer med et høyere rop, og inn kommer det som for mange var kveldens trekkplaster og høydepunkt: CC Cowboys. Det var nå fjerde gang de gjestet Jessheimdagene.

LES OGSÅ: – Dette er et glimrende sted for konserter

Nye og gamle slagere kom på løpende bånd fra de rutinerte rockerne. Publikum gynger med, synger med og får det de vil ha og har kommet for. Jessheimpublikummet kunne forlate konsertarenaen i sensommernatta med landeplager som «Død mann blues», «Tigergutt», «Harry» på hjernen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no