18. jul
 
– Spiller ingen rolle om du er 10 eller 90 år
En spillmaskin er ikke bare en spillmaskin. I alle fall ikke hvis du spør den ivrige gjengen i Oslo Pinheads, som er over middels interessert i flipperspill og andre gammeldagse spillmaskiner.

Publisert: 18.jun.2018 06:00
Oppdatert: 17.jun.2018 23:10

I løpet av de siste årene har klubben vokst ut av lokalene sine ved flere anledninger. Den siste gangen de var på flyttefot var det kun snakk om noen meter. I de nye lokalene på Dal har de 1200 m² å boltre seg på, og nå ønsker klubben at flere får glede av spillmaskinene.

- Dette er fortsatt en morsom hobby, og hvis vi får inn nok til å dekke husleien er vi fornøyde, sier Are Stig Larsen.

UKJENT FOR MANGE

Siden 2009 har klubben hatt tilholdssted på Dal, men det å si at veldig mange har kjennskap til dem blir en overdrivelse. Håpet er derfor at lørdagens åpne dag skal sørge for at flere får kjennskap til mulighetene som finnes, både som medlem av klubben og som besøkende.

– Vi har noe som passer for alle aldere, og det ser ut til at mange som har benyttet tilbudet har en hyggelig opplevelse, forklarer Larsen.

ØNSKER ALLE VELKOMMEN

I tillegg til å være deleier av firmaet er Larsen klubbens leder. Han opplyser at de har cirka 30 medlemmer som har tilgang til klubben når de selv ønsker, og påpeker at de gjerne tar imot flere.

MORSOM HOBBY

Det er tydelig at mange setter stor pris på hobbyen spillmaskinene gir. Stian Nyberg er deleier av firmaet i tillegg til ivrig klubbmedlem.

– Dette er en morsom hobby, og vi ønsker å dele det med andre, sier Nyberg.

Han forklarer at de fleste spillmaskiner i dag er privateide, og at maskinene gjerne brukes mer når de er samlet på et sted.

MULIG Å REPARERE

Det nye lokalet har mange fordeler. En av disse er at det finnes en egen etasje der det er mulig å reparere spillmaskiner slik at de kan brukes.

- Det er selvsagt kjempemorsomt å spille, men etter hvert som jeg ble eldre fikk jeg også mer interesse for det som er på innsiden av maskinene, forteller Nyberg som stortrives med å gjennomføre alt av vedlikehold.

STOR ALDERSFORSKJELL

– Det spiller ingen rolle om du er 10 eller 90. Jeg har fortsatt til gode å se et annet sted der så mange ulike mennesker går så godt overens som det de gjør her, sier Nyberg.

Han tror mange har et forhold til gamle spillmaskiner.

– Det er nok mange som kan ha glede av dette, og det første skrittet er å åpne dørene for å vise at vi er her, forklarer han. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no