18. jul
KULTURUKE: Alt er klart til lokal kulturuke 2018. Her ruller Kathrine Øynebråten, Arnfinn Håndstad Algarheim og Jon Solhei ut den røde løperen.
 
- Velkommen til alle
Årets lokale kulturuke går i år fra 5. til 18. mars, og har arrangementer som passer de aller fleste.

Publisert: 21.feb.2018 13:00
Oppdatert: 21.feb.2018 13:13

Kulturuka blir utvidet med fire dager med fokus på ungdom, med hovedvekt i perioden 5.–11.

– Vi tar ungdommen på alvor med gode tilbud. Blant annet inviterer DJ Konkret til nybegynnerkurs i DJ, 8. mars. Han er Østlandets mest aktive hiphop-DJ, og kurset passer for alle mellom 13 og 18 år enten de er fersk eller har prøvd seg litt som DJ, sier kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim.

Kurset er oppvarming til rapfesten i Kreti & Pleti på kvelden.

– Da spiller Hkeem, mannen bak låta Fy faen, med over 30 millioner streams, sier Algarheim som også trekker frem Bullshitfilteret i Jessheim bibliotek.

– Der skal det handle om mediepress og hvilken påvirkningskraft medier har på barn og unge. Dette er et viktig ungdomsarrangement. Så blir det Kultur-Kahoot i ungdomshuset på Kløfta, biljardkurs i Calypso og skatekonkurranse på Jessheim. Samt mye mer, påpeker han.

BREDDE

Lokal Kulturuke er Ullensaker-kulturens årlige markering, og byr som alltid på et bredt utvalg av kulturarrangementer. Ingen skal føle seg tilsidesatt.

– Alle kan nyte denne uka, og vi er særlig glade for at Elin Prøysen og Egil Johansson kommer til bo- og aktivitetssentrene våre for å ta oss med inn i Alf Prøysen og Vidar Sandbecks viseverden. Og det blir allsang i Frivilligsentralen, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten.

Selv om musikk i alle former og fasonger nok er fremtrendende i kulturuka, sørger ulike aktører også for andre typer aktiviteter.

– Åpningen i amfiet på Romsaasjordet blir magisk med fakler og utekino. Så holder Kunstforeningen åpent hus for alle som vil lære seg å male, det blir global bygdekveld for kvinner, seniordans, og ikke minst lokalhistorisk tur i Hiltonskogen, påpeker hun.

EN GOD MIKS

Kultursjef Jon Henrik Solhei sier årets kulturuke blir blant de største de har hatt i Ullensaker.

– Så langt har vi 108 arrangementer. Jeg er veldig fornøyd med programmet, og det skjer så mye spennende at man ikke trenger å kjenne noen på scenen for å møte opp. Flere av de gamle traverne som har bidratt i alle år er med, i tillegg til nye aktører. For eksempel Romerike musikkteaterskole som fremfører Jessheims første live reading i Kulturbanken.

– Hva er det?

– Dette er et fenomen fra Los Angeles der skuespillere leser fil- og tv-manus foran publikum. De som kommer hit skal lese pilotepisoden av Modern family, sier han.

Kulturtrekløveret er stolte av årets programposter og ser frem til aktive dager i mars.

– Det er ingen grunn til å sitte hjemme i disse dagene, understreker de.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no