17. jul
PÅ VEG VIDERE. Pilegrimene går videre på sin veg mot Lillehammer.
 
- Vi går av religiøse grunner
ØVRE ROMERIKE. På pilegrimsvandring gjennom Romerike.

Publisert: 17.jul.2015 20:37
Oppdatert: 27.jan.2017 13:19

- Vi går av religiøse grunner, vi går fordi vi er glad i vakker natur og fordi vi liker å gå, sier de tre godt voksne tyskerne som har begitt seg ut på pilegrimsvandring.

Opprinnelig hadde de tenkt å gå fra Lillehammer til Trondheim, men da det oppsto sykdom i den enes familie, måtte ruta legges om. Planen nå er å gå fra Oslo til Lillehammer. De startet på tirsdag og har intensjoner om å være framme førstkommende mandag.

- VAKKERT LAND MED HJELPSOMME FOLK

- Norge er et vakkert land med hjelpsomme folk. Likevel vil vi ikke anbefale våre venner å gå pilegrim her. Leden er under enhver kritikk. Den er ikke vedlikeholdt, og flere steder er gresset så langt at det er umulig å ta seg fram i. Den er heller ikke skikkelig merket, og overnattingssteder som står i informasjonsboka, får vi ikke kontakt med. Det blir vanskelig å planlegge dagsetappene når det er slik. Vi må jo være sikre på at vi har et sted å sove, sier Ernst Ehrenberg.

LES OGSÅ: Pilegrimsovernatting kan bli solgt

GÅR FLERE STEDER I VERDEN

De tre er så langt fra nye pilegrimer. De har gått flere steder i verden, blant annet den velkjente turen Santiago de Compostela i Spania.

- Den var perfekt. Godt merket og vedlikeholdt, mener Ehrenberg.

De tre kom med fly til OSL og tok toget til Oslo. Derfra var meningen å legge vegen om middelalderkirken Mariakirken i Oslo.

- Men vi fant ikke vegen dit. Det var ikke noen skilt som viste veg. Turistkontorene visste heller ikke så mye. Vi tok oss opp til Quality Hotel Olavsgaard første dagen. Dagen etter gikk vi videre til Ullern pilegrimslosji i Ullensaker. Vi gikk deretter til Jessheim og tok så bussen til Eidsvoll. I dag har vi tenkt å ta oss opp til Lysjøen, men har ikke fått kontakt med noen som kan fortelle oss om det er åpnet herberge der.

TIL LILLEHAMMER

Ehrenberg og ekteparet Dorothea og Georg Köerner er vant til å gå. Støvlene er godt inngåtte og slitte, og de har lært seg å ikke drasse på for mye. Å gå fra Oslo til Lillehammer er tydeligvis ikke avskrekkende.

- Vi går ofte pilegrim. Det er tre grunner til det. Religion, natur og selve gåturen, sier de tre.

Mandag skal de være i Lillehammer - og det bør de. Da skal de ta toget tilbake til Gardermoen.

- Flyet er booket, forteller Ehrenberg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no