24. jul
SMED. Smeden Rasmus Loen Steensgaard viste fram håndverket sitt under bærekraftfestivalen. Her får han hjelp av Håkon Knai Sannerud.
 
– Vi har funnet formen
HURDAL. Hurdal har lagt bak seg den tredje bærekrafthelga. Og nå har kommunen funnet den formen den ønsker å ha på arrangementet.

Publisert: 14.jun.2017 08:00
Oppdatert: 14.jun.2017 09:57

Henriette Rognlien i Hurdal kommune oppsummerer både festival og konferansen slik: – Jeg må si det var vellykket, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

MINDRE MÅLESTOKK

Den faglige bærekraftkonferansen var i år i en mindre målestokk. Den har tidligere vært på Hurdalssjøen hotell og konferansesenter over to dager. I år var den tatt ned til en dag, og arena var på Hurdal syn- og mestringssenter.

– Der var det representanter for mange kommuner fra hele landet, og tilbakemeldingene på det faglige programmet har vært gode. Vi har som mål å levere en verktøykasse som kommunene kan bruke i sin bærekraftsatsing, og vi ønsker å være en arena hvor vi kan være sammen om å skape et bærekraftig samfunn. Jeg føler at vi har fått arrangementet litt ned og at det har den riktige formen, sier Rognlien.

PENGER FRA STATSBUDSJETTET

Hurdals innsats for å skape et bærekraftig samfunn har blitt lagt merke til, også oppover i systemet. Under konferansen dukket stortingsrepresentant Abid Raja (V) opp med en sjekk pålydende en halv million reviderte statsbudsjettkroner.

– Det er en viktig anerkjennelse av jobben som gjøres her i Hurdal, og pengene skaper sikkerhet når og hvis vi skal planlegge neste års arrangement.

FESTIVALEN PÅ BRUSTADTUNET

Også den mer folkelige bærekraftfestivalen på Brustadtunet ble en vellykket affære. Den gikk over to dager, fredag og lørdag.

– Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng dro full låve, og vel så det. Jeg tror det er viktig å ha et godt trekkplaster på fredagene, og det hadde vi i de to. Det var første året hvor vi har trukket skoleelever og barnehager inn i prosjektet. Både skolen og barnehagene har i forkant av festivalen egne bærekraftdager, og i år hadde vi et eget opplegg for skoleelevene på Brustadtunet, forteller Rognlien.

På Brustadtunet var det fullt av både salgsboder og interesserte kunder.

– Det begynner å bli veldig stort, men vi har ingen intensjon om å flytte fra Brustad så lenge vi får leie av Mathiesen Eidsvold Værk. Tunet passer ypperlig til en slik type arrangement. Tilbakemeldingene har vært gode, både fra interesserte publikummere og fra dem som sto på stands og boder. Men uten alle de frivillige, som kom fra flyktningemottaket, fra Trygt Ly og fra alle andre kanter, hadde vi ikke klart det, ei heller ikke uten den økonomiske støtten fra fylkesmannen, fylkeskommunen og andre samarbeidspartnere.

– Og nå har dere en halv million på bok til neste år.

– Ja, det gir oss en helt annen økonomisk trygghet. Det blir enklere nå å planlegge videre, sier Henriette Rognlien.

LES OGSÅ: Bærekraft inn i skolen - settepotetene er starten på noe stort

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BRUSTAD. Henriette B. Rognlien, hoveddrivkraften av bærekrafthelga i Hurdal, mener at Brustadtunet er aldeles ypperlig arena for et slikt arrangement. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no