20. jun
 
12 herlige sommer-opplevelser på 12 dager
På jakt etter panorama-utsikt over Mjøsa, besøk i et helt eget ravinelandskap eller en avkjølende dukkert på en varm sommerdag? Øvre Romerike bugner over av muligheter for liten og stor.

Publisert: 22.jun.2018 16:00
Oppdatert: 21.jun.2018 11:28

Barnefamilier, turister eller folk på gjennomreise gjør lurt å i utforske de lokale mulighetene som finnes. Du trenger ikke reise over store avstander for å finne din egen drømmeopplevelse. EUB lister her opp 12 forskjellige muligheter. Disse kan gjennomføres som egne dagsplaner. Det er også fullt mulig å gjennomføre alle på langt kortere tid.

Turguide til Øvre Romerike

1. Ravinestien

Et sant eventyr i naturen og noe av det mest fantastiske Øvre Romerike har å by på. Ligger et steinkast fra Oslo Lufthavn. Bilen kan parkeres like ved Scandic Oslo Airporthotell. Passer for liten og stor, men beregn gjerne god tid for små bein.

2. Raknehaugen

Gravhaug rett ved Hovin kirke i Ullensaker. Norges én av Nord-Europas største gravhauger. Ljøgodttjern ligger like ved. Kort vei fra parkeringsplassen og bort.

3. Mjøstråkk

Mjøstråkk er navnet på den 250 kilometer lange sykkelruta rundt Norges største innsjø Mjøsa. Er skiltet som sykkelrute 7 med eget «Mjøstråkk»-symbol på skiltene. Fin etappe fra Minnesund til Morskogen og videre nordover. Kan gjennomføres med sykkel, rulleski, rulleskøyter eller bare på beina.

4. Nordbytjernet

Populært friluftsområde én kilometer fra Jessheim sentrum. Det er anlagt turvei på grus for rullestol og barnevogn rundt tjernet. Holder god badetemperatur om sommeren og har gode solplasser.

5. Eidsvoll bygdetun

Et av Norges største bygdetun med 29 bygninger. I regi av Eidsvoll museum finnes også Okkupasjonsmuseet, Feiring jernverk, Carsten Ankers lysthus og St. Pauls gruve i Feiring, og Bodinsmia ved Minnesund.

6. Hurdalssjøen

Tilbyr flere nydelige badeplasser både i Nannestad, Eidsvoll og Hurdal. Koble av, kjøp med én kurv jordbær og nyt den herlige naturen.

7. Mistberget

Fjellet i Eidsvoll er det nest høyeste i kommunen, med sine 663 meter over havet. Passer for liten og stor, så lenge man tar tiden til hjelp. Nydelig panoramautsikt over Romerikssletta.

 8. Eidsvollsbygningen

Setet for utformingen av Norges grunnlov ligger på Eidsvoll Verk og er et populært turistmål hvert eneste år. Tilbyr kafé, fine parkområder og en rundreise i historien.

9. Gardermoen Flysamling

Opplev militær luftfartshistorie fra 1912 til nyere tid på Østlandets største flymuseum i Museumsvegen 35 på Gardermoen.

10. Stille tid ved et tjern

Her er det uendelige muligheter. Pakk med fiskestanga, marken og gjerne et telt. Sov ute i naturen og kom tettest mulig på. Finn et tjern som passer deg.

11. Romeriksåsene

Finere natur skal du lete lenge etter. Turstier, tjern, grønne lunger og utsiktspunkter i skjønn forening. Her kan du fint være ute en hel dag og stadig få nye opplevelser. Område som nesten består av et sammenhengende sett med åser. Disse stiger jevnt fra Gjerdrumsmarka og Nittedal i sør og nordover mot Nannestadåsene og Hadelandsåsene. I nordøst ligger Nordåsen, helt opp mot Hurdal grense.

12. Ninabben

En liten perle av en tur med flott utsikt over Minnesund og Mjøsa. Turens lengde er på cirka fire kilometer, og fjellet er såpass overkommelig at det passer for alle. Stigningen er på 240 høydemeter.

Til slutt gjenstår det bare å ønske alle riktig god tur. Husk å ta med mat og drikke og beregn god tid. Da blir opplevelsene enda hyggeligere!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no