20. jul
ANNONSE: Eidsvold Blad 1943.
 
1918: Brændevin som aktieutbytte - og føret på Eidsvoll Sundbro
Klipp fra arkivet til Eidsvoll Ullensaker Blad: Tvil om lovligheten av brennevin som aksjeutbytte i 1918, og vanskelige forhold på Eidsvoll Sundbro.

Publisert: 04.feb.2018 15:00
Oppdatert: 02.feb.2018 13:44

«I fjor delte endel bræmderier paa Hedmarken og Toten ut brændevin som utbytte til sine aktionærer. Da der er tvil om lovligheten av denne utdeling har riksadvokaten git ordre til optagelse av efterforskning. Saadan har allerede fundet sted paa Toten og det er sandsynlig at et av Totenbrænderiene vil bli sat under tiltale for at spørsmaalet med bindende virkning for de andre brænderier kan bli avgjort ved domstolene.»

(Fredag 1. februar 1918)

FØRET PÅ EIDSVOLL SUNDBRO (1918)

Føret på Eidsvoll Sundbro er i en fæl forfatning fortiden. Trafikken særlig av ved til stationen er meget stor og hesterne sliter saa det er stygt at sepaa for at komme over med lassene. Det var vel ikke formeget om veiautoriteterne sørget for at kjøre litt snø paa de værste steder.

For en gangs skyld: Rap dere autoriteter og faa litt sne paa Sundbroen!

(Fredag 1. februar 1918)

ROMERIKE SANGERLAG (1943)

Romerike sangerlag arbeider for å få sommerstevne i Ullensaker.

I Romerike Sangerlags styremøte forleden dag hos formannen Arthur Lodding drøftet man avholdelse av sommerstevne i pinsen, og der arbeides for å få stevnet henlagt til Algarheim i Ullensaker. Man mente da å holde konsert i Furuset kirke om formiddagen og så møtes i lokalet Folkvang , hvor der vil bli arrangert ettermiddagskonsertog annen underholdning. Grunnet vanskeligheter er sommerstevnet de siste to årene blitt avlyst.

(Tirsdag 2. februar 1943)

LARS BRYS BILLEDKVELDER (1943)

Lars Bry skal i slutten av denne uke og i begynnelsen av neste holde lysbilledkvelder forskjellige steder i bygda. Således på Eidsvoll Verk - Festiviteten og Bøhnslund sal, på Minnesund - Kommunelokalet.

Der henvises til dag og klokkeslett og tid i annonse og på plakater.

(Tirsdag 2. februar 1943)

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ANNONSE: Eidsvold Blad 1943.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no