18. jul
FORNØYDE: Agne Utstumo (t.v.), Lillian Mobæk og Jan Freddy Aurstad er godt fornøyde med boka om Australia-syklistene de nettopp mottok fra trykkeriet.
 
4036 km på sykkel mellom to permer
I ei bok på 108 sider skildrer Agne Utstumo og Jan Freddy Aurstad sykkeleventyret i Australia. Nå er de 4036 kilometerne blitt bok.

Publisert: 05.jul.2018 20:00
Oppdatert: 07.jul.2018 10:16

Jan Freddy Aurstad fra Jessheim krysset i fjor høst Australia på sykkel sammen med Bjørn Tovsrud fra Lier. I følgebilen hadde de med seg Agne Utstumo. Hjemme i Norge organiserte Lillian Mobæk innsamlingsaksjonen til Kreftforeningen og oppdaterte Facebook-siden Australiasyklister.

– Vi skrev dagbøker, og da hadde vi manus. Det ble selvsagt også tatt mye bilder. Vi var veldig spente på resultatet, men er svært godt fornøyde. Det er morsomt å stå med et ferdig produkt, sier Utstumo.

Boka inneholder en rekke flotte bilder fra turen.

FORFATTERTEAM

Det er Utstumo og Aurstad som er forfattere av boka, godt assistert av Lillian Mobæk som har vært involvert i både korrekturlesning og layout. Utstumo har stått for den tekniske utformingen.

Boka er lagt opp kronologisk, og dermed kan alle som leser den oppleve turen sammen med Australia-syklistene dag for dag.

Boka er trykket i et opplag på 200, og målet i første omgang er å selge nok til at prosjektet går i null.

Den 8. oktober reiste de fra Oslo Lufthavn. Den 10. oktober kjøpte de seg sykler i Perth og den 12. oktober satte de seg på syklene. Dermed var eventyret i gang.

FLOTTE OPPLEVELSER

Etter mange fine opplevelser og flotte dager på sykkelsetet, men også noen tunge, ankom reisefølget Sydney onsdag 22. november.

De som vil «bli med» Aurstad, Utstumo og Tovsrud på sykkeltur tvers over Australia kan bestille boka via Facebook-siden Australiasyklister.

– Der kommer informasjon om hvordan man kan gjøre det, sier Mobæk.

Aurstad har allerede solgt noen bøker.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra dem som har sett boka så langt, forteller Aurstad.

INTERESSE

Han er også blitt spurt av både Nannestad Rotaryklubb og Nannestad sanitetsforening om han vil komme til medlemsmøter og fortelle om turen. Også Ullensaker bibliotek har vist interesse.

– Det kan også hende vi får til en kveld i Herredshuset hvor vi vil fortelle om turen, sier Aurstad.

Eventyrerne i Australia syklet for kreftsaken. Aurstads familie er hardt rammet av sykdommen. Mange støttet innsamlingsaksjonen, og det førte til at Kreftforeningen til slutt kunne motta 116.000 kroner fra Australia Tour – vi sykler fra Perth til Sydney.

LES OGSÅ: – Det er godt gjort av farfar å sykle så langt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no