22. apr
 
FRA ARKIVET: Får erstatning for boligene - rullebanegislene frigis

Publisert: 17.jun.2018 17:00
Oppdatert: 17.jun.2018 15:24

For 25 år siden gikk debatten om hovedflyplassen for fullt i lokalavisen.

5. juni 1993 har avisen en større sak med samferdselsminister Kjell Opseth om situasjonen på Gardermoen. Saken går i hovedsak på behandlingen av flyplassnaboene som må flytte grunnet utbyggingen.

– Vi er ikke innstilt på å kjøpe oss gode naboer, er samferdselsministeren sitert på. Videre heter det i saken:

– Ingen skal tape, men ingen skal heller vinne. Dette var samferdselsminister Kjell Opseths klare tale under en pressekonferanse i Oslo i går. Han presiserte at alle som må flytte fra Gardermoen skal få det de etter statlige retningslinjer har krav på, men heller ikke mer.

Samferdselsministeren viste til oppslag i media som han mente hadde sådd tvil og usikkerhet om hvilke prinsipper Luftfartsverket benytter ved boligforhandlingene.

Rullebanegislene frigis

Grunneiere i Herva og Brudalen-området sør for riksveg 174 på Gardermoen får erstatning for boligene sine på lik linje med grunneierne innenfor reguleringsplanen for hovedflyplassen.

Eierne av de 25 eiendommene i det etter hvert så berømmelige Sone S13, det vil si Herva og Brudalen-området sør for riksveg 174 på Gardermoen, er gitt samme rettigheter som grunneiere innenfor reguleringsplanen. Dette kunne samferdselsminister Kjell Opseth opplyse under en pressekonferanse i Oslo i går.

– Hvis dette betyr at vi får erstatningsutbetalinger på høyde med det som gjelder grunneierne innenfor reguleringsplanen er jeg hoppende glad, sa en av beboerne som har levd i uvisse siden området ble fjernet fra reguleringsplanen. Ville de ende opp som gisler mellom rullebanene?

I går ble reguleringsplanen for hovedflyplassen vedtatt i Samferdselsdepartementet uten at området var tatt inn. Samtidig er grunneierne i Sone S13 sikret samme rettigheter som grunneierne innenfor den vedtatte reguleringsplanen for hovedflyplassen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no