21. jul
GAVE. Fra overrekkelsen av jubileumsgaven på kr 50.000 fra Lions Eidsvoll Sør til 3. Eidsvoll Speidergruppe, hvor ordfører Vika og speider-gjester jublet sammen med lokale speiderledere og speidere.
 
50.000 kroner fra en jubilant til en annen
RÅHOLT. 18. februar i 1927 ble 3. Eidsvoll speidergruppe stiftet. 90 år senere var det klart for jubileum.

Publisert: 08.mai.2017 06:00
Oppdatert: 10.mai.2017 12:02

Under festen i det nye speiderhuset ved Skaubanen fikk speiderne 50.000 kroner fra Lions Eidsvoll Sør. Lions International er 100 år i 2017, og da de ville markere Lions-jubileet med en jubileumsgave hadde de en enkelt jobb med å finne mottaker.

– Speiderloven og Lions etiske norm har mange felles mål, og dessuten er det viktig for oss å gi økonomisk støtte til forebyggende arbeid blant barn og unge lokalt. Med rundt 60 aktive speidere er derfor 3. Eidsvoll Speidergruppe et naturlig valg, sa Lions-leder John Retterås ved overrekkelsen.

Det var ikke bare Lions som markerte 90 årsjubileet sammen med speiderne i 3. Eidsvoll. En rekke foresatte deltok sammen med ordfører John-Erik Vika og speiderledere fra Speiderforbundet, speiderkretsen og speiderkollegaer lokalt. Speidergjestene og ordføreren holdt tankevekkende og gode taler, og overrakte praktiske speidergaver til jubilanten.

Nytt speiderhus

Speiderne har kjøpt fem kontorcontainere fra Avinor til en fornuftig pris, og i flere måneder har de jobbet hardt for å gjøre om kontorcontainerne til et flott speiderhus.

Prosjektleder og byggeleder for speiderhuset har vært Finn Lyng. For sin fantastiske innsats for speidergruppa ble han tildelt speiderforbundets hedersmerke med diplom av generalsekretær Knut Harald Ulland. Ulland fortalte at hedersmerket er den høyeste utmerkelsen speiderne kan tildele en ikke-speider.

Lyng er bestefar til to speidere, men har aldri vært speider selv. Av 3. Eidsvoll fikk Lyng en flott kniv med inngravert navn, som takk innsatsen.

Stort program

Speidere liker seg best i friluft, så de første par timene av festen foregikk ute med taler, musikk, bespisning og konkurranse. På menyen sto grillpølser i lompe.

Da det mørknet ble det servert kaffe, boller og kaker inne i det nye speiderhuset. Jubileumskaka var rundt en meter lang og en halv meter bred. Den var omtrent borte da festen var over.

Da hadde også fire flotte fotografier med speidermotiv kommet opp på den ene veggen i salen. Det var de fire beste bildene i en fotokonkurranse blant speidere og foresatte.

Jubileumsfesten ble stemningsfullt avsluttet ute med speiderbønn.

KJÆRT

– Minnene fra min tid som speider er noen av de beste og kjæreste minnene jeg har, fortalte ordfører Vika i en flott tale til speiderne tidligere på kvelden.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no