17. jun
 
7-mila fra Eidsvoll til Oslo, protestskriv mot vinutsalg og mangel på klasserom

Publisert: 07.apr.2018 17:00
Oppdatert: 06.apr.2018 23:40

Fredag 8. mars 1968: 700 deltakere til start i Norges lengste løp.

«7-mila står i 7-tallets tegn dette året. Det står 7 klubber bak arrangementet, som går for 7. gang, og deltakertallet blir ca. 7-hundre. Det har vært en sterkt stigende interesse for turløpet Eidsvoll-Oslo disse 7 årene, og man ar fått bevis for at dette distanserennet fyller et behov hos en rekke turløpere.»

har lagt 8 km vegbelysning

«Finstad vel avholdt årsmøte på Finstad skole lørdag den 17. februar 1968», melder lokalavisen. Under møtet ble sittende styrer Gustav Furuseth gjenvalgt. Det ble valgt fire kontingentoppkrevere, fire lysvakter, fem pærskiftere, én materialforvalter, ni medlemmer av festkomiteen, ni medlemmer i en arbeidskomite og tre i idrettskomiteen. Videre heter det: «Når det gjelder utbyggingen av veglys, anser vi det nå for ferdig utbygd, og vellet har nå vegbelysning på ca. 8 km veg, i alt 83 lampepunkter. Det ble besluttet å sende ut protestskriv til Eidsvoll formannskap og protestere mot bevilling til vinutsalg i Eidsvoll. Møtet sluttet med et hyggelig kaffebord. ref.»

Klasserom i Herredshuset

Fredag 1. mars 1968: «Jessheim gymnas og kontorlærlingeskolen kan ikke lenger skaffes lokaler i ungdomsskolene på Jessheim, og skoleplanleggingsnemnda har fått i oppdrag og vurdere den aktuelle romsituasjonen for de skoler som Ullensaker kommune for tiden har ansvaret for å skaffe rom til. Etter kontorsjefens forslag har herredstyret enstemmig vedatt at styret for Jessheim Gymnas og rektor anmodes om snarest ta kontakt med fylkst skolemyndigheter for befaring av det rom i herredshuset som tidligere er antydet som klasserom for gymnaset fra høsten 1968.»

Festbråk igjen på Jessheim

Mandag 11. mars 1968: «Det ble festbråk også denne helgen, forteller politiet i Ullensaker. Det er tilreisende bråkmakere som setter det hele i gang og denne gang var et par istykkerslåtte briller det primære kranglepunkt.»

MER FRA ARKIVET:

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no