22. sep
 
Siste runde i fotokonkurransen: Se lesernes beste sommerbilder!
Ellen Elise Aarstad har skjønt det, og da blir det rett til topps på pallen.

Publisert: 28.jul.2018 10:00
Oppdatert: 27.jul.2018 12:38

Heldigvis hadde Ellen Elise Aarstad med seg kameraet da hun i sommer var på stranda på Hvaler sammen med Martine.

– Det er så mange spennende dyr som lever i vann og i strandkanten, sier hun om bildet av Martine som har fanget en eremittkreps.

Mange fotografer hadde fokusert mer på Martine, eller sørget for å få med hele jenta og dermed gjort krepsen så liten at den hadde blitt en prikk på bildet. Ellen Elise derimot, brukte hodet og fokuserte på det eneste riktige her – det bitte lille dyret. At Martine er uskarp i bakgrunnen gjør ingenting, faktisk er det med på å vende oppmerksomheten vår mot krepsen som jo er hovedpoenget. At Martines hode er kuttet er også et pluss, så også at krepsen er plassert ut av midten. Vi kan ramse opp enda flere plusser, men nøyer oss med å si: Riktig tenkt, riktig fotografert og riktig formidlet.

Og det beste er at man slett ikke trenger utstyr i superduperklassen for å ta slike bilder. Selv kameraer i mobiltelefoner har en imponerende nærgrense, det gjelder bare å fokusere på det punktet i bildet du vil ha skarpt. Prøv gjerne flere vinkler og se etter om bakgrunnen kan bli enda bedre bare ved å flytte seg litt.

Neste uke er det klart for superfinale med vinnerne av sommerens fem runder kjemper om å bli årets hovedvinner av EUBs fotokonkurranse.

Her er bildene fra de tidligere rundene:

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no