18. nov
PÅ GRILLEN. Brød rett fra grillen.
 
Alt kan grilles - også brød
GRILLMAT. Alt kan grilles! Selv brødbaksten griller jeg, skriver Oda Christensen.

Publisert: 30.mai.2016 09:34
Oppdatert: 27.jan.2017 14:12

Det finnes knapt noe som lukter bedre enn nybakst. Det må i tilfelle være grilling, og da er jeg i mathimmelen når jeg kan kombinere disse to. Ideen om grillet focaccia fikk jeg etter en gastronomisk opplevelse i Italia. Vi var invitert til åpningen av en bar på en vingård.

Jepp - bar på en vingård. Ganske perfekt kombo, spør du meg. Foreldrene driver vingården, den eldste sønnen brygger øl, og den yngste sønnen driver baren. Tilbake til brødet; for bestemoren i denne familien laget nemlig det som på italiensk heter friciula. En type focaccia som friteres.

Rundt den store frityrgryta var det fullt av folk, og de fleste gjorde slik som oss; og forsynte seg mer enn to ganger.

Litt senere utpå sommeren ønsket jeg egentlig å servere friciula hjemme, men hadde ikke så mye olivenolje til å fritere. Dermed havnet focacciaen på grillen. Ikke et dårlig alternativ, om jeg kan si det selv.

LES OGSÅ: Dette nøttebrødet er helt uten mel

Focaccia på grillen Du trenger:

25 g fersk gjær

7 dl vann

1,5 ss honning

1 kg hvetemel

1?2 ts salt

8 ss olivenolje

LES OGSÅ: Dette var vikingenes hvitløk

Slik gjør du:

1. Bland ut gjær i litt av det lunkne vannet. Tilsett salt, honning og resten av vannet. Ha i hvetemelet. Elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over halvparten av oljen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.

2. Del deigen i passe store emner. Ha olivenolje på hendene, slik blir det enklere å jobbe ut deigen. Klapp ut hvert emne til en liten leiv. Pensle gjerne leivene med litt ekstra olje. Legg leivene på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no