21. jul
MESTERMØTE: I slutten av april kommer Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg først til Lille Barolo i Eidsvoll og deretter Kulturbanken Kreti & Pleti på Jessheim.
 
Ambjørnsen og Stalsberg på pubtur
Ingvar Ambjørnsen og Tom Stalsberg returnerer til Øvre Romerike.

Publisert: 19.mar.2018 09:00
Oppdatert: 16.mar.2018 14:24

For 18 år siden sa Ingvar Ambjørnsen at han var ferdig med Elling. Men det var inntil han begynte å blogge om den populære romanfiguren i 2013.

– Jeg trodde virkelig at jeg var ferdig med ham, men plutselig var han der igjen etter alle disse årene, med sin litt sutrende stemme. Det kom svært overraskende på, jeg var overhodet ikke forberedt, sier Ambjørnsen

PERSONLIG MØTE

28. april inntar Ingvar Ambjørnsen Øvre Romerike. Først avlegger han Lille Barolo i Eidsvoll sentrum et besøk. Så settes kursen mot Kulturbanken på Jessheim, og gjentar suksessen fra i fjor. Med seg har han journalist og poet Tom Stalsberg som konferansier og bokbadevakt. Det betyr samtaler rundt tekstene og Elling.

– Vanligvis tenker jeg at det ikke går an å grave opp gamle lik, men da jeg begynte å få de første livstegnene fra ham var han den samme gamle, og jeg kjente ham igjen med en gang. Jeg likte å ha med ham å gjøre igjen, sier Ambjørnsen om romanfiguren Elling som nærmer seg 60 år og har oppdaget Internett.

– Han bor nå alene, i en mørk og dyster kjellerleilighet i en bakhage på Grefsen i Oslo. Han er kanskje mer ensom enn noen gang, men han har oppdaget nettet, og har begynt å blogge, påpeker Ambjørnsen.

Slikt blir det bokbad av.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no