19. jul
URPREMIERE: I rollen som Askepott i Askepotts Jul på Latter møter man Ane Eikemo Røsbak. Her fra rollen som Prinsessen i Askeladden og Dronningen på Kongs-gården i Hunderfossen Familiepark. Foto: Esben Haakenstad
 
Ane er Askepott på showscenen Latter
Når teppet går opp for urpremieren for Askepotts Jul på showscenen Latter den 25. november, står Ane Eikemo Røsbak (24) på scenen.

Publisert: 20.nov.2017 12:30
Oppdatert: 19.nov.2017 18:44

Hun har tittelrollen i familiemusikalen, og man møter en Askepott med mer «girl-power» enn vi er vant til i den tradisjonelle Tre nøtter til Askepott.

– Det mest spennende med denne oppsetningen er at alt er nytt; musikken, manus, regi, koreografi, ja alt. Det er en spennende utfordring å skulle spille en Askepott med mer bein i nesa en den klassiske stereotypen vi kjenner fra eventyret, sier Eikemo Røsbak.

Hun har tidligere spilt Klatremus og Bestemor Skogmus i Dyreparken i Kristiansand og produsert og spilt i en Prøysen-forestilling for Den Kulturelle Spaserstokken.

– Jeg spilte også Prinsessen i kveldsforestillingen Askeladden og Dronningen på Kongsgården i Hunderfossen familiepark, og i høst har jeg turnert med Bukkene Bruse på Badeland der jeg spilte Mellombukk. I tillegg tar jeg sangoppdrag, samt jobber som danselærer. Frilanslivet byr på mye variasjon og for meg er det viktig å være åpen og allsidig, sier Eikemo Røsbak.

NY JULEMUSIKAL

Hun forteller at hun fikk rollen etter audition.

– Jeg ville gjerne være med i denne oppsetningen fordi jeg synes det er spennende med en splitter ny julemusikal. Det er utrolig bra at West End Productions tør å satse på noe nyskrevet, og dette er med på å fremme nyskapende musikkteater i Norge, noe jeg brenner for. I tillegg elsker jeg eventyr, sier «Askepott».

Hilde Lyrån og Brede Bøe er blant skuespillerne som står på scenen sammen med Eikemo.

– Å spille mot blant andre Hilde Lyrån og Brede Bøe er veldig lærerikt, jeg setter stor pris på å jobbe med en så dyktig gjeng, sier hun.

RØTTER I NANNESTAD

– Mine besteforeldre har alltid bodd i Nannestad, og jeg har mange gode barndomsminner derfra. Jeg har også slekt på Jessheim. I tillegg flyttet mamma til Maura for noen år tilbake og jeg har bodd der noe fra og til mellom frilanslivet som gjerne utspiller seg på forskjellige plasser i Norge, forteller Eikemo Røsbak.

Opprinnelig er hun fra Lillehammer, men er nå bosatt i Oslo.

– Vi er kjempeheldige som har fått med oss Ane. Hun er knallflink og en behagelig person å jobbe med, sier Eivind Birkeland, produsent for Askepotts Jul.

Stian Barsnes-Simonsen og Bjørge Verbaan har skrevet manus og musikk til den splitter nye familiemusikalen.

PUTTI PLUTTI POTT

– Min interesse for scenekunst startet da jeg som barn for første gang spilte i Putti Plutti Pott. Jeg elsker kombinasjonen sang, dans og skuespill og synes det er en fantastisk uttrykksform. Derfor var det naturlig for meg å begynne på en studie innen musikkteater etter videregående. Jeg har bachelor i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Etter endt utdanning begynte jeg som showartist for Sunwing entertainment i utlandet. Det ga meg god mengdetrening og scenekondis, sier hun.

LES OGSÅ: – Jeg ante da ikke at det skulle gå sånn

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no