20. jul
VELKOMMEN. Svein Hoelsæter (t.v.) og Ole Martin Røsrud i Eidsvoll Lions åpner grinda for alle som ønsker å besøke Farmen-gården Løntjernbråten førstkommende søndag.
 
Åpner Farmen-grinda
GULLVERKET. - Velkommen til familiedag med innholdsrikt program for både store og små, sier Svein Hoelsæter (t.v.) og Ole Martin Røsrud i Lions Club Eidsvoll.

Publisert: 26.aug.2016 15:41
Oppdatert: 27.jan.2017 14:27

Førstkommende søndag blir det aktiviteter både ute og inne på Farmen-gården Løntjernbråten, på Øvre Holsjø og i gruveområdet på Brøstadgruva rett i nærheten.

Den lokale Lions-klubben leier Løntjernbråten av Eidsvoll Almenning, og etter suksessen med TV-serien Farmen, inviterer klubben nå for første gang til stor aktivitetsdag.

MANGE SAMARBEIDSPARTNERE

Lions har fått med seg en hel rekke samarbeidspartnere; Eidsvoll Almenning, Eidsvoll Turlag, Eidsvoll Funksjonshemmedes Lag, Eidsvoll Skog jeger- og fiskerforening, venneforeningen Guldværket Cirkumferens og Gullverkstallen ved Gunnar Fodstad, for å nevne noen.

Det blir muligheter til barneriding eller kjøring med hest og vogn, og til fisking og natursti. Det blir demonstrasjon av såpekoking ved Ove Sigvartsen og muligheter for snekring av fuglekasser.

Pål Røsrud skal instruere i kano- og kajakkpadling, og det blir salg av håndarbeidsprodukter og hjemmeprodusert syltetøy og bakervarer, lagd av damer på Gladbakk.

OMVISNINGER OG SALG

Det blir aktivitet i bakstehuset og omvisning inne på Løntjernbråten der Farmen-deltakerne bodde, og det blir salg av pølser, hamburgere, kaker, kaffe og mineralvann.

Venneforeningen Guldværket Cirkumferens har guidet tur til Brøstadgruva like i nærheten der det for 110 år siden ble utvunnet gull.

- Det er mulig det kommer til enda flere aktivitetstilbud og stands, forteller Ole Martin Røsrud.

Det blir parkeringsplass ved Lynesvangen og muligheter for skyss med minibuss derfra til Løntjernbråten.

BARNEHJEM I VILNIUS

Overskuddet fra familiedagen går til et barnehjem i Vilnius som den lokale Lions-klubben finansierer.

UTLEIE

Tidligere i sommer hadde Lions fire teaterforestillinger på Løntjernbråten sammen med Eidsvoll Amatørteater. Det ble en formidabel suksess. Ellers blir stedet leid ut til privatpersoner og bedrifter.

- Interessen har vært helt rå, sier Svein Hoelsæter som styrer utleien på vegne av Lions.

- Løntjernbråten har vært leid ut så godt som i hele sommer, mest i helgene, men også noe på hverdager. Huset er også leid ut i hele høst, og vi har allerede bookinger for neste år.

- Folk leier stedet både til familiearrangementer og til seminarer for bedrifter. Utleie av Løntjernbråten er blitt vår største inntektskilde, forteller Hoelsæter.

Over halvparten av inntektene til Lions går tilbake til lokale tiltak, mens resten fordeles på øvrige nasjonale og internasjonale tiltak. Eidsvoll Lions Club støtter blant annet et barnehjem i Vilnius i Litauen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no