17. aug
MORO. Det var ikke tvil om at deltakerne på selvforsvarskurset både hadde hatt det moro og lært mye nytt. Da instruktør Audun Martinsen tok en oppsummering mot slutten, var det flere som kunne bidra med ting de hadde lært. Kroppsholdning, øyekontakt og det å ikke gjøre seg selv til offer, var viktige ting som ble tatt opp under kurset.
 
Arrangerte selvforsvarskurs: - En av kirkas viktigste oppgaver er å bekrefte folks menneskeverd
EIDSVOLL. - Det er viktig å kunne ta vare på både seg selv og andre.

Publisert: 03.okt.2016 11:12
Oppdatert: 27.jan.2017 14:36

For få påmeldte gjorde at Tweensfestivalen som skulle holdes denne helga ble avlyst. Festivalen, som er for 5. til 8.-klassinger, er en del av Den norske kirkes trosopplæring i Eidsvoll og Hurdal og skulle egentlig vært arrangert for tredje gang i år.
Se flere bilder fra festivalen i bildegalleriet
- Det er veldig synd at det måtte avlyses, men 30 påmeldte ble for lite. Høstferien kan nok ha hatt noe å si for antallet, mener Anne Kjersti Korsmo, trosopplæringskoordinator i Råholt og Eidsvoll menigheter.
Som plaster på såret til de som hadde gledet seg til festival, ble det søndag holdt minifestival med gratis selvforsvarskurs og pizza på Breidablikk, etterfulgt av festivalgudstjeneste i Eidsvoll kirke.

VIKTIG Å TA VARE PÅ HVERANDRE

Tema for den opprinnelige festivalen, var i år «Take care», og det gjenspeilte seg i søndagens arrangement.
Det var diakon Vegard Berntsen som fikk ideen om selvforsvarskurset i forbindelse med trosopplæringen.
- En av kirkas viktigste oppgaver er å bekrefte folks menneskeverd. Selvforsvar handler om å kunne ta vare på og beskytte både seg selv og andre, men det er også en aktivitet som kan sette i gang refleksjon. Blant annet til det å tenke over at både jeg og mine medmennesker er verdt noe, vi er verdt å ta vare på, sier Berntsen.

FOKUS PÅ KROPPSHOLDNING

Instruktører fra kampsportklubben Rambukk på Råholt var hyrt inn for å lære både store og små om selvforsvar. Under det drøyt to timer lange kurset, ga instruktør Audun Martinsen de frammøtte en kjapp innføring i grunnleggende selvforsvar og enkle teknikker for hvordan man kan frigjøre seg dersom man blir holdt fast.
- Det å komme seg unna, har vært en rød tråd gjennom dagen. I tillegg har vi hatt fokus på kroppsholdning og det å si ifra til en voksen dersom noe skjer, forteller Martinsen.

MYE LÆRDOM

- Det har vært veldig gøy i dag, og jeg har lært masse nytt, forteller Aurora Berntsen, til lett nikking fra resten av gjengen.
- Vi har blant annet lært mye om kroppsholdninger. For eksempel hvordan man skal stå. Også er det viktig at man ikke gjør seg selv til offer, sier Marita Ovesen.
Men dagen sluttet ikke der for Aurora, Marita, Matias og Charlotte.
Etter selvforsvarskurset sto det korsang og øving på planen.
- Vi skal synge under festivalgudstjenesten etterpå, forteller de.
De fire synger nemlig alle i Eidsvoll Soul Children. Et kor for både gutter og jenter, med om lag 40 medlemmer.

HÅPER PÅ NY FESTIVAL

Det ble tilsynelatende en vellykket ettermiddag på Breidablikk, selv om festivalen ikke kunne gjennomføres som først planlagt.
- Jeg tror det betyr mye med slike arrangementer for dem som for eksempel er hjemme i høstferien, sier Anne Kjersti Korsmo.
Tweensfestivalen har tidligere hatt så mye som 50-70 påmeldte, og arrangørene håper på at den kan gjennomføres fullt ut til neste år.
- Vi får se hva det blir til, men jeg håper vi kan fortsette med festival, avslutter Korsmo.
LES OGSÅ: Nå har Eidsvoll Soul Children 40 aktive medlemmer - og snart starter de et nytt kor

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no