17. aug
Populært: Hittegodsauksjonen under Jessheimdagene har virkelig funnet sin plass i hjertene til folk. Her handler det om å sikre seg fine gjenstander til en billig penge. Her er auksjonarius Bjørn Askerud sammen med Gro Kopperud under en tidligere hittegodsauksjon.
 
Auksjonssjefen er klar med klubba
Han nærmer seg 75 år, men hittegodsauksjonarius Bjørn Askerud har ingen planer om å kaste inn klubba.

Publisert: 14.aug.2017 09:00
Oppdatert: 10.aug.2017 12:50

Under Jessheimdagene lover han godbiter blant gjenstandene som skal selges.

– Tradisjonen tro skal vi holde en lynauksjon med 50–60 tilslag i løpet av én time. Det er alltid noen godbiter å finne på hittegodsauksjonen under Jessheimdagene, sier Askerud.

Hittegodsauksjonen har lenge vært én av de mest populære happeningene under Jessheimdagene. I år går arrangementet av stabelen torsdag 17. august. Først med en halvtimes forhåndsvisning av gjenstander borte ved lensmannskontoret. Deretter én intensiv time med selve rosinen i pølsa – auksjonen.

Tidligere lensmann Bjørn Askerud har vært med siden Jessheimdagene ble blåst i gang igjen i 1999. Han har ingen planer om å gi seg med det første.

Teller ikke år

– Jeg blir 75 snart, men teller ikke år. Selvsagt tar jeg ett år av gangen når det gjelder slike ting som dette. Når det gjelder andre ting, så planlegger jeg litt lenger. De fleste gjenstandene kommer fra hittegodskontoret på Oslo Lufthavn.

– Det hender også det kommer en og annen ting lokalt fra.

– Hvorfor er dette blitt så populært blant folk?

– Det må du nesten spørre folk om, men jeg tror det er fordi det er gode muligheter for å gjøre en god handel. Det må være det som fenger folk.

Lensmennene har tradisjonen tro grepet auksjonsklubba under slike arrangementer. Askerud forteller om auksjoner, for eksempel i regi av Luftforsvaret på Gardermoen. Disse kunne virkelig være store og innholdsrike.

– Det kunne være auksjoner som varte over tre dager, sier han.

– Alltid lov å prøve seg

– Har du noen tips til dem som måtte gå på auksjon for første gang?

– Vi forsøker å presentere varen på en god måte, også vil jeg oppfordre folk til å by. De som vil ha noe bør være på hogget. Alle som er interessert i en vare vet omtrent hva den er verdt. Så noe skambud er egentlig ikke noen vits. Men det er selvsagt alltid lov å prøve seg, smiler Bjørn Askerud.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GLEDER SEG: Bjørn Askerud gjør alltid en solid og god figur under hittegods-?auksjonene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no