19. sep
SOMMERMAT. En hel brie på grillen, servert med baconsurret aprikos.... Mmmmm!
 
Bacon og smeltet ost - er det noe som er bedre?
GRILLTIPS. Når jeg i tillegg kan grille, så er dette det en av rettene som vil gjøre sommeren perfekt.

Publisert: 28.jun.2015 19:45
Oppdatert: 27.jan.2017 13:16

Det er ingen hemmelighet at jeg er en griller - jeg griller mye, det meste og uansett vær. Det å grille en hel ost gir ikke bare en fantastisk smaksopplevelse, det gir garantert skryt av gjestene.
Perfekt modnet brie, sånn herlig myk som du nesten kan smøre på skiva, den er det ikke mange av i vanlige butikkjeder i Norge. Det blir som blomstene i dagligvarehandelen eller som vin på bensinstasjonen. Så skulle du befinne deg i en skikkelig ostebutikk, så benytt muligheten. Der skal de kunne gi deg osten etter hvor langt den er kommet i modningen og når du skal bruke den.
Frem til det kan vi hjelpe brien litt, og gi den et lite boost på grillen. Finner du ikke brie, sier du? Da kan du helt fint kjøpe en camembert. De er nemlig helt like i oppskrift. De lages helt likt, men kommer fra to forskjellige steder i Frankrike, og visst nok skal camemberten være litt mindre enn brien.
Denne oppskriften er åpen for både camembert og brie, og skule du ikke få tak i aprikoser, så kan fersken, nektariner eller plommer også brukes.

Grillet brie med aprikoser i bacon

(til 4 stk)

Du trenger:

4 aprikoser
1 pakke bacon
1 stk brie
6 ss flytende honning eller sirup
½ ts pepper
½ ts salt
Litt salvie

Slik gjør du:

1. Fyr opp grillen - husk at grillen skal være varm nok, uansett hva du skal grille.
TIPS: Denne retten kan også lages i stekepannen.
2. Del aprikosene i fire, og ta ut steinen i midten. Del baconet i to, og rull rundt hver aprikosbit. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, til baconet er sprøtt og gyllent.
3. Legg osten hel på grillen på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.
4. Ha grillet ost og aprikos over på et fat, og hell over honning. Topp med salvie, nykvernet pepper og salt.
LES OGSÅ: Denne kaken forsvinner på et blunk

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no