18. jul
FANT SEG SELV. Mary Milli og Kari Johansen fant seg selv på klassebildet.
 
Bestevenninner fra 1920-tallet fant seg igjen i Gamle glimt
EIDSVOLL. - Vi er med på bildet begge to, sier Mary Milli og Kari Sletten på Vilberg helsetun og viser fram skolebildet som vi hadde på trykk lørdag.

Publisert: 25.sep.2015 12:41
Oppdatert: 27.jan.2017 13:30

I serien Gamle glimt etterlyste vi opplysninger om et skolebilde fra Ås skole. Responsen om ganske raskt.

ÅS SKOLE 1927

- Det var en slektning av meg som fortalte at jeg var med på bilde, forteller 95 år gamle Mary Hoel Milli.
- Bildet er fra Ås skole i 1927. Jeg gikk i første klasse og står som nummer fem på venstre side i annen rekke på bildet. Bestevenninna mi fra den tida, Kari Sletten står tre plasser bortenfor meg. Vi ble født med fjorten dagers mellomrom i 1920. forteller hun.
- Jeg flyttet over til Vilberg skole i sjette klasse, og vi drev fra hverandre, men nå bor vi rett over gangen for hverandre på Vilberg helsetun, forteller Milli.

voksenlivet

Mary Milli giftet seg og flyttet til Oslo der hun jobbet i Televerket. Men da hun og ektemannen ble pensjonister, flyttet de tilbake til Eidsvoll.
- Jeg har bodd i Eidsvoll i alle år og jobbet som leder på konfeksjonsfabrikken Boug & Rosling på Råholt, forteller Kari Sletten som het Johansen før hun giftet seg.

MANGE NAVN

Mary kjenner navnene på en rekke av dem som er med på bildet. Til venstre står lærer og kirkesanger Olaf Hilde. Lærerne på høyre side er Birger Askheim og Inga Knutsen.
Blant elevene på bildet er Odd Hilde, den seinere kjente legen i Eidsvoll. Han sitter som nummer tre fra venstre i første rekke. Andre elever som Mary nevner, er Amy Hoel Bråthen, Evy Røvang, søstera til Alf Røvang som drev sportsforretning i Sundet, Else Aasgaard, Kari Morterud, Oliva Øsmundset, Nanna Aasgaard, Borghild Tomter, Anne Marie Aamodt, og Reidar Brynestad.
Mary Milli kan plassere de fleste av dem på bildet.

HALVPARTEN AV ELEVENE

- Men bildet viser bare halvparten av elevene, påpeker hun.
- Vi gikk på skolen annenhver dag, og det er elevene i første, tredje, fjerde og sjette klasse som er med på bildet. Helt til høyre på bildet skimtes noen av de mange utedoene på skolen, forteller hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no