18. okt
STRIKKER: Ellinor Muri Ihle, Lilly Lauten, Vegar Berntsen, Mari Van Haselen, Åse Kristine Norlund, alle sammen tilknyttet Eidsvoll menighet, strikker skjerf til årets TV-aksjon og Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.
 
Bli med på åpen kirke og strikk skjerf for Kirkens Bymisjon
Bli med på strikkeaksjon på åpen kirke i Eidsvoll og på Råholt. Oransje skjerf strikkes, og skal henges opp i distriktet.

Publisert: 02.okt.2018 12:00
Oppdatert: 08.okt.2018 08:25

Noen sitter og øver på kirkeorgelet, og midt i kirken, blant kaffekopper og garnnøster, sitter en gjeng og strikker.

– Det er mange som driver med dette nå, frisørsalonger legger ut strikketøy, og privat næringsliv strikker i lunsjen, sier diakon i Eidsvoll menighet, Vegar Berntsen.

Strikketøyet skal bli til oransje skjerf, som Kirkens Bymisjon hvert år henger opp rundt omkring i byene. Slik kan folk som trenger, ta seg et skjerf.

Tok med strikketøy hjem

I år går også tv-aksjonen til Kirkens Bymisjon, og i den forbindelse vil de i år henge opp skjerf i hele landet.

Menigheten i Eidsvoll er en av mange bidragsytere. De vil at de som kommer på gudstjenester og åpen kirke, skal få tilbud om å strikke skjerf til bymisjonen.

– Vi la fram tøyet slik at folk kunne strikke under en gudstjeneste, men da skjedde det noe artig, sier Berntsen.

– Alle sammen tok med seg strikketøyet hjem, ler Lilly Lauten.

– Så brått har vi ikke noe her, så vi har vært nødt til å skaffe nytt da, flirer Berntsen.

Aksjon i aksjonen

Etter hvert har ideen tatt form, og diakonen har åpnet opp for å strikke i kirken, også utover gudstjenestene.

– Men dette er ikke noe vi bare skal gjøre i gudstjenesten. Vi har åpen kirke uke etter uke, torsdager på Råholt, og fredager i Eidsvoll. På disse dagene blir jeg ikke akkurat plaga av at folk strømmer på, så da tenker jeg at jeg kan strikke og oppfordre folk til å bli med og ta en kaffekopp, og strikke for bymisjonen. Det blir som en aksjon i aksjonen, forklarer Berntsen.

– De som tok det med seg hjem misforsto selvfølgelig litt av poenget. Når du er ferdig med å strikke, så legger du det fra deg, og neste uke kommer det noen andre og fortsetter på skjerfet, sier diakonen.

– Da blir det litt dugnad-skjerf, rett og slett, sier Ellinor Muri Ihle.

visjonen

Kirkens bymisjons visjon er at alle mennesker skal oppleve respekt, rettferdighet og omsorg.

– Tidligere generalsekretær i bymisjonen, Sturla Stålsett, sa en gang at hver gang et menneske opplever enten respekt, rettferdighet eller omsorg, så er hele kirkens bymisjons visjon oppfylt akkurat der og da. Det syns jeg er en god tanke, sier Berntsen.

– Det er ikke alltid det er den fysiske kulda som er verst. Hvis folk rundt deg er kalde, så er det ofte mye verre, sier Ellinor Muri Ihle, og legger til:

– Det som er så fint med tv-aksjonens heading i år, er at det skal ikke så mye til å legge til rette for at folk på en eller annen måte skal få muligheten til å være en del av et fellesskap.

Fakta

  • Årets TV-aksjon 21. oktober 2018 går til Kirkens Bymisjon og arbeidet for et varmere samfunn.
  • Derfor vil de (og bidragsyterne) i år henge opp og dele ut de oransje skjerfene i gater over hele Norge noen dager i forkant av dette.
  • I tillegg til å være en fysisk gave til en som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som trenger å kjenne varme og inkluderende fellesskap.
  • Skjerfene som strikkes i Eidsvoll, vil bli hengt opp forskjellige steder i Eidsvoll. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no