19. jul
HEDRET: Bosse Tangen (t.h.) ble hedret med Romerike historielags hederstegn. Her mottar han prisen av Tom Halvorsen, leder for Romerike historielag. Bak: Roy Carlsen, leder for Nannestad historielag.
 
Bosse Tangen hedret
Bosse Tangen ble overrasket med Romerike historielags hederstegn da Nannestad historielag avholdt sitt årsmøte.

Publisert: 16.mar.2018 15:00
Oppdatert: 16.mar.2018 15:05

– Bosse er den som formidler mye av historien vår i Nannestad, og har vært en pådriver for dette gjennom mange år, ikke minst for skolene. Flere generasjoner med elever i Nannestad-skolene forbinder Bosse med historieformidling. Han besøker også nabokommuner og holder foredrag. Bosse har også vært med på å drive historielaget og bygdemuseet i mange år, og en pådriver for at Nannestad har fått sitt eget bygdemuseum, sier Roy Carlsen, leder for Nannestad historielag.

LOKAL HISTORIEFORMIDLING

Carlsen forteller at styret i historielaget ønsker å hedre Tangen for sitt arbeid med å formidle lokalhistorien for Nannestad.

– Bosse fyller 80 år om noen måneder, og da er det en gyllen anledning for Nannestad historielag og Romerike historielag å ære ham for sitt mangeårige virke og engasjement for å fremme historieinteressen for elever og innbyggere i Nannestad kommune, sier Carlsen.

Tom Halvorsen, leder for Romerike historielag, overrakte hederstegnet, ei nål og et diplom, til en overrasket Bosse Tangen.

Han er tidligere også utnevnt til æresmedlem i Nannestad historielag.

IDENTITET

– Jeg har hørt om Bosse så lenge jeg har vært interessert i historie. Hederstegnet du nå får er det samme som et æresmedlemskap i historiebevegelsen. Det er en ære for meg å overrekke denne prisen til deg, for det du har gjort og for det du har betydd. Identiteten til Nannestad er viktig, og blir mer og mer viktig. Ta vare på Nannestad, og fortsett med den jobben du har gjort så kjempegodt i alle år, sier Halvorsen.

– Det var veldig hyggelig at dere fant på dette, men det blir litt sterkt. Det var en stor overraskelse. Dette hadde jeg ikke sett for meg, sier Tangen.

Han fortalte videre at han allerede dagen etter skulle ta imot elever fra Nannestad ungdomsskole på Nannestad bygdemuseum. Han skulle også besøke Nannestad sykehjem.

– Da blir det prat om gamle dager, sier Tangen.

LES OGSÅ: Ei uke med krig på skolen

 
PILEGRIMER. Bosse Tangen har i mange år gått pilegrimsleden sammen med elever fra Maura skole til Stensgård.
ELEVER: Her forteller Bosse Tangen om 2. verdenskrig til elever fra Nannestad ungdomsskole.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no