18. jul
 
Byr opp hele Øvre Romerike til dans
Da Cato Larsen startet opp linedancekurs på Jessheim i januar i år, var han spent på interessen. Det ble en suksess. Nå håper han å få med flere fra hele Øvre Romerike.

Publisert: 10.aug.2017 21:00
Oppdatert: 10.aug.2017 11:56

– Da vi så den store interessen, blant annet på Facebook, før kurset i januar startet, turte vi rett og slett ikke å markedsføre det bredere. Men vi har nå delt dansekvelden i tre kurs på tre forskjellige nivåer og har plass til flere. Fra august blir det blant annet nytt grunnkurs for dem som ikke har danset før, eller har danset veldig lite, sier Cato Larsen i en pressemelding.

Tirsdag 22. august starter de opp igjen med kurs på Gystad velhus som ligger øst for Jessheim sentrum.

– Hvis man ønsker å prøve, koster det ingenting. Første kurskvelden er gratis, opplyser arrangøren.

Etter den første kvelden fortsetter kursene hver tirsdag og man kan kjøpe klippekort.

For hele Øvre Romerike

Dansekveldene starter med grunnkurs for dem som aldri har danset før, eller har danset veldig lite. Den fortsetter med påbegynningskurs for nybegynnere som allerede har gått ett grunnkurs, og avsluttes med kurs for dem som har danset en god del tidligere.

– Kursene er ment å være et tilbud til alle som vil danse linedance på Øvre Romerike. Vi har allerede deltakere fra kommunene rundt Jessheim, men ønsker gjerne flere, sier Cato Larsen, grunnlegger av Western Entertainment/Western Line Dancers som i over 20 år har arrangert linedancekurs på Romerike.

Ikke bare country

Linedance er dansen du kan danse alene, men samtidig danse sammen med andre. Det er en danseform man kan begynne med samme hvor man er i livet, selv om man aldri har danset før.

Det danses på linjer og rekker til all slags musikk. Man får trent både kroppen og hodet, ettersom dansene består av kombinasjoner av trinn som man lærer seg gradvis. Det er ingen prestasjonskrav, og linedance passer for alle, i alle aldre.

– Mange forbinder linedance med countrymusikk, men i dag danses linedance til all slags musikk, sier Cato Larsen.

Erfaren instruktør

Linedance kom for fullt til Norge på 90-tallet. Cato Larsen har arrangert kurs og holdt work shops i inn- og utland siden 1997.

Han er en av Norges mest anerkjente og erfarne linedanceinstruktører og har høstet internasjonal anerkjennelse både som instruktør og koreograf. Han holder også kurs andre steder på Romerike.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no